Южна Корея
и
Япония
2019

Осигурен транспорт:

самолет

София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул – София

Дати на заминаване:

17.10.2019

Продължителност:

13 ДНИ/10 НОЩУВКИ

Южна Корея и Япония – през октомври

 

13 дни/10 нощувки/10 закуски/ 3 обяда и 1 вечеря

 

Полет с ,,Turkish Airways” от летище София.

 

2 нощувки със закуски в Сеул в хотел Т Mark Grand Hotel 4*,  2 нощувки със закуски в Пусан в хотел Ramada Encore Haeundae 4*, 2 нощувки със закуски в Осака в хотел Plaza Osaka 3*, 4 нощувки със закуски в Токио в хотел Monterey Hanzomon 3*.

 

Цена: от 6797 лв

 

 

Реф.№: ЕКЗ01АД

Ден 1: Отпътуване. София - Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

Ден 2: Истанбул - Сеул

Излитане от Истанбул в 01:20 ч. за Сеул, Южна Корея. Кацане в Сеул в 17:15 ч. местно време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела и настаняване в хотел T Mark Grand Hotel 4* или подобен. Свободно време за вечеря в района около хотела – Myeongdong, където са съсредоточени най-многото магазини, заведения и нощен живот на столицата. Нощувка.

Ден 3: Сеул

Закуска. Oбзорна екскурзия на Сеул (включена в цената) с автобус и ще разглеждане на най-големите забележителности на града: двореца Чангдеогунг , улицата на занаятите Инсадонг, традиционният пазар Намдемун, улица Миангдонг и телевизионната кула Seoul N Tower, от която се вижда панорамно града. Oбиколка и разглеждане на двореца Чангдеогунг (Changdeokgung) – Любимо място на много от принцовете и принцесите от династията, двореца се характеризира с постройки изградени в хармония с простотата на природата, няколко двора и прекрасна малка градина с езеро, на която са се любували самите императори. Свободно време за разходка по улицата на занаятчиите Инсадонг (Insadong).
От там се отправяне към друго традиционно място за пазаруване от местните хора – пазарът Намдемун (Namdaemun), който никога не спи. Тук можете да видите множество традиционни стоки, както и различни пренадлежности като рибарски такъми, играчки, кухненски съдове, дрехи, аксесоари и др.
Обядваме в местен ресторант (включено в цената, корейска кухня).
След обяд, разходка по пазарската улица Миангдонг (Myeongdong), където се намират бутиците, класните ресторанти и салони за красота на столицата.
Денят ни ще завърши с посещение на кулата Seoul N Tower, от която при хубаво време се вижда на длан целия град. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 4: Сеул – Пусан (около 325км – 2,40ч пътуване с влак)

Закуска. Трансфер до ж.п гарата и отпътуване с бърз влак за втория по големина град в страната – Пусан и полудневна екскурзия на града (включена в цената).
Пристигане на гарата в Пусан. Tрансфер с автобус, до Кулата на Пусан, . Кулата е висока 120м, и поради разположението си на 69м над морското ранище предлага прекрасна пълна гледка към града и символите му като Статуята на генерал И Сун-син, Звънецът на гражданите, часовникът във форма на цвете, бизнес районът, пристанището и старата част на града. Обяд (включено в цената, корейска кухня). По път за хотела, разположен в курортния район Ханде (Haeundae) ще спиране в най-красивия в града и единствен храм, разположен на брега на морето – Хандонг Йонгукса (Haedong Yonggungsa). В центъра на комплекса се намира три етажна пагода, заобиколена от 4 лъва, символизиращи радостта, гневът, щастието и нещастието. След храма, се отправяне към хотел Ramada Encore Haeundae 4* или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка.

Ден 5: Пусан - Куенджу - Пусан (85 км - 1 час с автобус)

Закуска. Отпътуване за Куенджу – старата столица на Корея, за целоневен тур (включен в цената), който ще ни покаже богатата над 4000г история на страната. Посещение на храма Булгукса (Bulguksa temple), известен като шедьовър на будисткото изкуство. Най-големият архитектурен шедьовър в храма са двата моста – Белия и Синия облак, които имат общо 33 стъпала, символизиращи 33-те рая на Будизма, които водят до Просветлението. Следва посещение на Националния музей в града, в който могат да се видят множество артефакти от дългата история на страната. Обяд. Продължаваме с парка Тимули (Timuli) – огромен парк, в който се намират кралски гробници от периода на кралство Шила, някои от които са вече проучени.Връщане в Пусан. Свободна вечер. Нощувка.

Ден 6: Пусан - Осака (Около 1:30 ч. - полет)

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака, Япония. Пристигане на международното летище Кансай и посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до града за полудневен тур на Осака (около 55км, продължителност на пътуването около 1.20ч). Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Посещение на най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Вечеря. Трансфер до хотел Plaza Osaka 3* или подобен. Нощувка.

Ден 7: Осака - Киото - Осака (Около 1:30 ч. - полет)

Закуска. Посещение на Киото и замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на храма Фушими Инари (Fushimi Inari). Следва участие в чаена церемония в Киото. Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. Връщане в Осака. Нощувка.

Ден 8: Осака - Токио (Около 500 км. - 2,30 минути с влак-стрела)

Закуска. Преди да отпътуваме за столицата Токио, посещение на Замъка на Осака. Следва трансфер до гарата Shin Osaka и качване на влакът Стрела – Nozomi до Токио. Среща с местен екскурзовод, с който следва отправяне към до хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка.

Ден 9: Токио

Закуска. Отправяме на полудневен тур на Токио (включен в цената). Обиколката започва с парадната площадка пред Императорския дворец. Каване на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света. Посещене на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Връщане в хотела и свободно време следобеда. Възможност за посещение на най-луксозния квартал Гинза и да се разходка по главната улица с многобройните й магазини или посещение на лъскавият МОЛ – Ginza 6, или шоурумите на Toyota. Нощувка.

Ден 10: Токио - Нико - Токио

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико. Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава). Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане).
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония – водопада Кегон.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

Ден 11: Tокио – Камакура – Токио (67км, около 0,50ч с автобус)

Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената). Камакура – град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се усеща. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Свободно време за обяд в някой от ресторантите на главната пешеходната улица на града (невключен в цената). Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) – известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. Връщане в Токио. Нощувка.

Ден 12: Tокио – Истанбул

Закуска. Напускане на стаите и свободно време в Токио. Късния следобед следва трансфер до международното летище в Токио за полет за Истанбул в 21:25 ч.

Ден 12: Истанбул - София

Пристигане в Истанбул в 04:10 ч. Следва полет за София в 08:35 ч. Пристигане в София в 08:55 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

ЗАСТРАХОВКИ ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ: 17.10.2019г.

Цена на човек настанен в двойна стая – 6797 лв.

 

Единична стая – 7490 лв. 

 

Цената включва:

 

Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул – София с включени летищни такси и багаж до 40 кг, разделен на 2 парчета багаж, всяко до 20 кг или един до 32 кг

 

Самолетен билет от Пусан до Осака с включени летищни такси и багаж до 20 кг;

 

Всички трансфери по програмата с автобус;

 

2 нощувки със закуски в Сеул  – T Mark Grand Hotel 4*  или подобен

 

2 нощувки със закуски в Пусан – Ramada Encore Haeundae 4* или подобен;

 

2 нощувки със закуски в Осака – Plaza Osaka 3* или подобен;

 

4 нощувки със закуски в Токио Monterey Hanzomon 3* или подобен;

 

10 закуски в двете държави, 3 обяда в Южна Корея и 1 вечеря в Япония

 

Целодневна екскурзия на Сеул с включен обяд;

 

Полудневна екскурзия на Пусан с включен обяд;

 

Целодневна екскурзия до Куенджу с включен обяд;

 

Полудневна екскурзия на Осака с включено посещение на посещение на Замъка на Осака и вечеря;

 

Целодневна екскурзия на Киото

 

Полудневна екскурзия на Токио;

 

Целодневна екскурзия до Нико;

 

Целодневна екскурзия до Камакура;

 

Билет за високоскоростния влак Сеул – Пусан;

 

Билет за Nozomi – влака Стрела от Осака до Токио;

 

Участие в чаена церемония;

 

Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;

 

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Армеец

 

Местни екскурзоводи през цялото време в Южна Кореа и Япония и представител на туроператора от България, който помага с превода

Цената не включва:

 

Лични разходи и напитки по време на храненията;

 

Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване

При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

 

Между 59-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;

 

Между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;

 

При по-малко от 19 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 17.09.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония и Южна Корея.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Цена от 6797лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на о-в Лефкада

Незабравимо лято на перлата на Йонийско море. 7 нощувки с закуски в избрания хотел. С автобус.

Гърция
от 419 лв.
ДЕТАЙЛИ

Почивка в Палма де Майорка

7 нощувки на база All Inclusive в хотел 3* на остров Майорка. Директен полет от летище София с Bulgaria Air.

Испания
от 1314 лв.
ДЕТАЙЛИ

СПА Почивка в Тоскана

7 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Монтекатини Терме. С директен полет от летище София.

Италия
от 1112 лв.
ДЕТАЙЛИ
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Южна Корея и Япония, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

................................