Почивка
на о-в Закинтос
2018

Осигурен транспорт:

автобус

София – Закинтос – София

Дати на заминаване:

Всяка събота

от 25.08.2018

до 29.09.2018

Продължителност:

8 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Почивка на о-в Закинтос

 

Чартърен полет от летище София.

7 нощувки на о-в Закинтос на съответната база на изхранване.

Цена: от 346 

 

Реф.№: АХ01АД

Ден 1

Програмата започва със среща на летище София с представител на Вашия туроператор и изпращане на групата с полет от София до Закинтос. Посрещане от фирмата-партньор на о. Закинтос. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Следва информационна среща за заявяване на опционални мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място (заплащат се допълнително).
Нощувка.

Ден 2 - 3

Разполагате със свободно време за пълноценна почивка и самостоятелни разходки и забавления.
Нощувка.

Ден 4

По желание можете да се включите в организирана целодневна екскурзия „Обиколка на острова”. Интересна екскурзия, която ще Ви даде възможност да опознаете очарователните кътчета на острова. Първо ще посетите най-голямата винарна, в която ще Ви покажат старата и новата школа за производство на вино и ще можете да дегустирате вино и да си купите за спомен. След това ще се отправите към пристанището Porto Vromi, където ще се прехвърлите на лодки и ще разгледате известните “Сини Скали”. Продължавайки нататък през планинските селца, ще стигнете до тераса с спираща дъха гледка на корабокрущение – запазена марка на Закинтос. По-късно ще отидете до малкото селище Anafonitria, където ще посетите манастира Св.Дионисий-закрилник на острова. Вблизост ще направите стоп за обяд в таверна/обяда не е включен в цената/. Следваща спирка е традиционно селище, за да опитате от местното производство на жителите и да купите зехтин и мед за спомен.
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

Можете да организирате деня си самостоятелно и да се разходите до основния град Закинтос.
Нощувка.

Ден 6

Ще имате възможност да огледате острова от съвсем друга гледна точка. Круиз около острова ще Ви отведе до най-интересните и красиви заливи, които някога сте виждали. Ще направите пълна обиколка, като следвате крайбрежната ивици на Закинтос и спирате на за да направите снимки и да поплувате и в кристалните води.
Връщане в хотела около 18-19ч.
Нощувка.

Ден 7

Можете да посветите деня за мероприятия по ваша идея или да се присъедините към допълнителната полудневна екскурзия „В търсене на костенурки Карета”. С лодка ще се придвижите към острова на костенурките и ще се впуснете в оживено търсене на защитените костенурки.
Нощувка.

Ден 8

Предстои освобождаване на хотела, свободно време и подготовка за организиран трансфер до летището в Закинтос за полет до София. Завръщане в България.

Воден парк Water Village

Очакваме 4-часова програма със забавления във воден парк.
Вие ще имате почти половин ден за занимание във водата, можете да релаксирате в този комплекс, който се отличава с голям брой водни пързалки, различни плувни басейни.
В аква парка има и картинг писта, кафенета, магазини за сувенири.
Тази чудесна програма е отлична за семейства, особено за малки деца.

 

Цена: 45 евро на възрастен, 30 евро за деца от 6 до 11.99 години и безплатно за деца ненавършили 6 години.

 

 

Водни костенурски морска екскурзия 

И така, скъпи приятели, още една интересна екскурзия – Прозрачно дъно или просто Морска екскурзия за водни костенурки.
Вече знаете, че на територията на острова има защитени области и част от тях, обитавани от водните костенурки Карета Карета, с внушителни размери.
Имате възможността да седнете в малко корабче с две палуби и с прозрачно дъно и да се отправите “на лов за костенурки.”
Нашето пътуване започва в пристанището на Агиос Состис.
Само искам да спомена, че костенурките достигат размер от 1 до 2 м и тежат между 90 – 150 кг. На всеки 10-15 минути те изплуват на повърхността, за да вдишат свеж въздух и можете да направите прекрасни снимки на тези интересни морски костенурки.
По време на нашата екскурзия ние плаваме в залива на Лаганас, минавайки в близост до Маратониси, който се счита за местообитание на костенурките, ще имаме възможност да спрем и да поплуваме. Кой знае, може би сте късметлия и ще поплувате с костенурките.
След това се придвижваме близо до пещерите. Ще видим как си играят отраженията на светлината във водата и ще се насладим на много красиви сини лагуни.
Цялата морска екскурзия ще продължи 3 часа.

 

Цена: 35 евро на възрастен , 20 евро на деца от 6 до 11.99години и безплатно за деца ненавършили 6 години.

 

 

Джип Сафари

Привърженици на екстремен вид почивка, имаме удоволствието дави предложим тур с екскурзовод под името Джип сафари. Ние тръгваме с истински джипове, пригодени специално за офроуд шофиране и изследваме най-отдалечените кътчета на нашия остров.
Ще се движим по планински пътища и ще може да разглеждаме дивата флора и фауна на нашия остров, да се изправим на почти най-високата точка на острова, наречен антената, да изпием по чаша кафе в едно от най-старите селища на острова, да опитаме виното в една от най-добрите винарни и посетим манастира на св. Георги.
По време на обиколката ще видите също фара Скинари, в района на който ще бъдете качени на лодки и ще отидете до Сините пещери. Не забравяйте да вземете удобни обувки и бански принадлежности, защото ще направим спирка в едно от най-красивите и диви места по целия остров, където можете да плувате. Досега нито един от нашите гости, записали се на този завладяващ тур не e останал безразличен.

 

Цена: 40 евро на възрастен, 35 евро на деца от 6 до 11.99 години и безплатно за деца ненавършили 6 години.

 

 

Древна Олимпия

Кой от нас не е мечтал да се докосне до тайнството на Олимпийските игри, за да се представи като участник, а дори и победител в едно от най-големите състезания на всички времена?
И това е на територията на Гърция, имате възможност да посетите Древна Олимпия, да видите много от най-големите структури, изградени от древните гърци и дори да участвате в мини-турнир на древния Олимпийски стадион.
Ще преминете през този голям комплекс, където нашите гидове ще разкажат историята на Олимпия, след което ще получите представа за живота в онези времена. Можете да потичате около Олимпийския стадион, или просто да се поразходите в този комплекс.
Ще посетите музея, където можете да видите много интересни неща, артефакти, предмети от бита. Ще видим разнообразието от мраморни статуи, повечето от които са с големината на човешкото тяло.
След посещение в този комплекс, ще отидем заедно за обяд в една от местните таверни, а след това трябва да се върнем към вашите хотели.
По време на това пътуване ще имате възможност да се докоснете до историческото минало на Древна Олимпия, където покровители са били богове. Да видите много големи сгради, които някога са построени от човек.

 

Цена: 60 евро на възрастен, 40 евро за деца от 6 до 11.99 и безплатно за деца ненавършили 6 години.

 

 

Калаврита

Така, скъпи приятели, сред разнообразието от нашите екскурзии има място и за православни места. Тази обиколка включва посещение на манастира на Св.Лавра и манастира на Mega Spileon.
Нашето пътуване започва от пристанището на Закинтос, където сядаме във ферибота, за да отидем в Пелопонес, а след това се отправяме към първия обект – манастира на Св. Лавра, която се смята за един от най-старите манастири в Европа, основан през 967. Там ще видите много древни стенописи и икони. Има възможност да почетете мощите на Св. Алексис. Чуйте от нашите гидове цялата история на манастира, която е повече от хилядолетие.
След това, през планинска местност отивате до Mega Spileon, с много клисури, стръмни скали и бушуващите реки – ще се отвори много прекрасна панорамна гледка. Тогава ще се отбиете за вечеря в една от местните таверни, където можете да опитате разнообразни ястия от националната гръцката кухня.
Между другото, таверната не е далеч от манастира Mega Spilion, и след обяда ще се изкачим до манастира.
Декорацията на манастира с право може да се смята за една от най-добрите в Гърция. В този манастир ще намерите много мощи на различни светци. Ще може да си вземете светена вода.
И тогава следва връщане към хотела.

 

Цена: 85 евро на възрастен, 50 евро на деца от 6 до 11.99 години и безплатно за деца ненавършили 6години.

 

 

Кефалония

Предлагаме ви да посетите най-големия остров на Йонийско крайбрежие – това е остров Кефалония. Тук ще намерите много интересни неща, които не могат да бъдат намерени на нашия любим Закинтос. Ще видите, високите части на планините; най-високата точка е върха на Енос достига 1620 метра. Тези планини са наречени също Черни планини, защото там растат редки черни борове. Ще видите зашеметяваща природна красота на остров Кефалония.
Нашето пътуване започва с посещение на манастира на св. Герасим/Агиос Герасимос/, където можете да почетете светите мощи, и да видите свещената пещера, където прекарва 6 години в самота. Това е едно прекрасно място, което има необикновена енергия.
След това ще се насочите обратно към пещерата Дрогарати, където можете да видите един от най-впечатляващите пещери в Гърция, да се разходите в нея, да видите огромни сталактити и сталагмити. Между другото, капацитетът на пещерата е до 500 души, и там са организирани концерти за много празненства (Лучано Павароти), защото пещерата е известна със своята невероятна акустика.
След това ще се отправим към езерото Мелисани с пещера, където ще слезете до лодка и плавате в това невероятно и красиво място. Можете да си представите, че над вас, на височина от 50 метра, има малък отвор, през който светлината влиза в пещерата и играе със сините води, придавайки невероятна красота на цветовете. Ако “ловувате” за красиви снимки – това е мястото за вас.
След това ще отидем до малко село, където ще посетим с вас една от местните таверни, а след обяда ще се отправим по обратния път, а именно по посока на пристанището.

 

Цена: 60 евро на възрастен, 40 евро за деца от 6 до 11.99 и безплатно за деца ненавършили 6 години.

 

 

Круиз до залива Навайо

И сега, скъпи приятели, да си представим, че не само може да видите залива Навайо от скала, но в същото време и да достигнете до самия плаж, който се смята за един от най-хубавите не само в Гърция, но и в целия свят и е възможно да се отправите на круиз около острова.
Виждате много заливи, лагуни, ефектен цвят на морето, с различни нюанси, от тюркоазено до тъмно синьо.
Круизът ще се проведе на кораб с три палуби. Всъщност, можете да видите не само залива Навайо и Сините пещери с чиста синя вода. Ако плувате във водата в пещерите, ще видите, как кожата ви ще добие синкав отенък. Също така, ще видите пещерата, в която е издълбан профила на лицето на Посейдон. Круизът предлага 3 спирки. Първо, на плажа Ксигия, своеобразен естествен СПА-център на открито, с източници на колаген. Второ, спирка при красивите Сини пещери. Вие ще бъдете в състояние да се уверите как отплисквайки водата, пещерите приемат лилав оттенък. И, разбира се спирка на най-популярния плаж, заобиколен от бели скали в залива Навайо.
По този начин, в тази екскурзия, можете не само да плувате и да прекарате приятно, но също така и да се насладите на природните забележителности на острова.

 

Цена: 35 евро на възрастен , 20 евро на деца от 6 до 11.99 години и безплатно за деца не навършили 6години.

 

 

Организирана обиколка из острова с автобус

Добре известно е, че основният поминък на гърците е отглеждането на маслинови дървета и производството на зехтин. На първата спирка – фабриката за зехтин Aristeon, която съществува като традиционен семеен бизнес от 1800 г., ще видите първия механизъм за получаване на масло, a сега, тази фабрика използва съвременно оборудване и там се произвежда изключително чист зехтин с нулева киселинност. Тук ще имате възможността да опитате и да си купите зехтин.
В допълнение ще посетите едно малко село Махерадо, където е църквата Agia Mavra /на Черната Мадона/. Църквата е една от най-старите в Закинтос и има дълга история, след като е била построена през Средновековието, църквата е била разрушена на няколко пъти от земетресения и е била повредена от пожар през 2005 г. В селото Екзо Хора ще видите най-старото маслиново дърво на острова, който е на повече от 2500 години. Тук ще имаме кратка спирка за кафе, след което ще отидете в малкото пристанище Св.Никола, където ще изчакате малка лодка, с която ще плавате до Сините пещери. Тъй като лодката е малка и маневрена, можете да влезете с нейна помощ в много пещери и да се насладите на прекрасната игра на светлината във водата, да видите изумителни цветове. Ще може да плавате в пещерите около час и след това ще се отправите към символа на острова – залива Навайо. От птичи поглед (около 250 м) ще видите изключително романтично място – бял плаж, останките от разбилия се кораб и неописуемия цвят на морето.
Ще имате възможност да видите известния залив от едно от най-добрите места за фотоапарати и да направи зашеметяващи снимки!
След това в района на Анафонитрия ще направите спирка за дегустация на вина и не само, а веднага след обяда ще се отправите по посока на хотела си, правейки по пътя фото-стоп в Катастари на хубаво панорамно място за снимки.

 

Цена: 40 евро на възрастен, 20 евро на деца от 6 до 11.99години и безплатно за деца ненавършили 6 години.

Villa Basil Hotel **

Настаняване на база нощувка в стандартна стая

15.09.2018 – 347 евро

22.09.2018 – 346 евро

 

 

Strada Marina ***

Настаняване на база нощувка и закуска в класическа стая

01.09.2018 – 409 евро

08.09.2018 – 409 евро

15.09.2018 – 380 евро

22.09.2018 – 376 евро

 

Настаняване на база полупансион в класическа стая

25.08.2018 – 562 евро

01.09.2018 – 500 евро

08.09.2018 – 500 евро

15.09.2018 – 475 евро

22.09.2018 – 470 евро

 

 

Astir Palace ****

Настаняване на база нощувка и закуска в стая с гледка към градина

25.08.2018 – 651 евро

01.09.2018 – 639 евро

08.09.2018 – 639 евро

15.09.2018 – 573 евро

22.09.2018 – 546 евро

 

Настаняване на база нощувка и закуска в стая с гледка към море

25.08.2018 – 754 евро

01.09.2018 – 737 евро

08.09.2018 – 737 евро

15.09.2018 – 655 евро

22.09.2018 – 622 евро

 

 

Цената включва:

 

Самолетен билет за чартърен полет София – Закинтос – София с включени летищни такси 90 Евро на възрастен/дете.

 

Посрещане на летище Закинтос от представител на фирмата-партньор

 

Трансфер: летище-хотел-летище.

 

Настаняване за 7 нощувки според избраната от Вас система.

 

Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро на ЗАД Армеец.

 

 

Цената не включва:

 

Допълнителни екскурзии.

 

Входни такси

 

Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.

Минимален брой участници: 60

Краен срок за набирането им: 20 дни преди датата на заминаване

Забележки:

 Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт!

Задължително се заплаща:

Горивна такса.

Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.

Градска такса (заплаща се на място в хотела):
Хотели 5* – 4 евро на стая на нощувка
Хотели 4* – 3 евро на стая на нощувка
Хотели 3* – 1,50 евро на стая на нощувка
Хотели 2* и 1* – 0,50 евро на стая на нощувка

 

Допълнително се заплаща:

Допълнителни екскурзии – заплащат се на място!

Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.

Цена от 346€

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на Охридското езеро

4 нощувки със закуски и вечери в хотел на Охридската ривиера. Пешеходна разходка в Скопие, Охрид и Битоля.

Македония
от 279лв.
ДЕТАЙЛИ

Будапеща – Виена – Прага

3 нощувки в хотели 3* в Будапеща, Виена и Прага. Панорамна и пешеходна обиколка във Виена, Будапеща и Прага.

Чехия, Унгария
от 409лв.
ДЕТАЙЛИ

Сърцето на Балканите

2 нощувки в хотел "Belgrade City Hotel" 3* в Белград. Пешеходна разходка в Белград и Ниш. Транспорт с автобус.

Сърбия
от 190лв.
ДЕТАЙЛИ
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

..................................