Мексико
– Канкун
Обиколен
Тур 2019

Осигурен транспорт:

самолет

София – Париж – Мексико Сити – Париж – София

Дати на заминаване:

06.03.2019

Продължителност:

12 ДНИ/10 НОЩУВКИ

Мексико – Канкун – обиколен тур с водач на булгарси език

 

Полет с ,,Аir France” . Вътрешен полет Мексико Сити – Вилаермоса с АК „ABC aerolíneas Sa de CV“.

 

3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW Majestic  4*, 1 нощувка със закуска в хотел Mision Palenque 4* или подобен в Паленке

 

1 нощувка със закуска в хотел Hotel Ocean View 4* или подобен в Кампече, 1 нощувка със закуска в хотел Residencial 4* в Мерида,

 

3 нощувки на база All Inclusive в хотел Riu Tequilla 5* в Ривиера Мая, Канкун, 1 нощувка със закуска в централно разположен хотел 3* в Париж

 

2 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и екскурзоводски услуги по описаната програма на български eзик

 

Цена: от 4695 лв (ранни записвания до 30.11.2018 г.)

Ден 1: Отпътуване. София - Париж - Мексико Сити

07.00 – 09.10 ч. – полет София – Париж. 11.00 – 16.20 ч. – полет Париж – Мексико Сити. 16.20 ч. – пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2: Мексико Сити

07.03.2019 – Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената). Посещение на квартала Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко. Панорамно преминаване през Университетския град, където може да се види модерната архитектура в Мексико Сити. Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ – един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Разходка по площад „Гарибалди“, където можете да се насладите на песните на мариачите. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 3: Мексико Сити - Теотиуакан - Мексико Сити

08.03.2019 – Закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Отпътуване към Теотиуакан (около 50 км) – загадъчната археологическа зона (ЮНЕСКО), където може да се видят останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време – възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Gruta (включен в цената). Завръщане в хотела в Мексико Сити. Време за преобличане. Вечеря в ресторанта Белини, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико и официално е признат за най-големият въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят на всички забележителности на мексиканската столица от птичи поглед. Ресторантът има дрес код – рокли за дамите и костюм или панталон и риза с вратовръзка за господата. Менюто е четиристепенно, включва вода, алкохолни напитки не са включени. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 4: Meксико Сити - Паленке

09.03.2019 – Закуска. Трансфер до летището за полет Мексико Сити – Вилаермоса. Разглеждане на археологическата зона в Паленке (ЮНЕСКО). Нощувка в Паленке.

Ден 5: Паленке - Кампече

Закуска. Отпътуване за Кампече (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона в Кампече (ЮНЕСКО). Прекрасен град, обкръжен с крепостни стени, които някога са служили за защита срещу пиратските нападения. Това е град, богат на традиции, фолклор и обичаи. Най-красивата постройка в центъра на Кампече е катедралата – особено вечер с ефектното си осветление! Нощувка в Кампече.

Ден 6 : Кампече - Мерида

Закуска. Отпътуване за Мерида (около 320 км). По пътя посещение на археологическата зона Ушмал. Археологическият комплекс Ушмал (ЮНЕСКО), е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителният град за този архитектурен стил. Нощувка в Мерида.

Ден 7 : Мерида - Канкун

Закуска. Отпътуване за Канкун (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона на Чичен Ица (ЮНЕСКО), – най-големият и най-впечатляващ град на маите със световноизвестната Обсерватория. Отпътуване към Ривиера Мая – Канкун (около 310 км). Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 : Ривиера Мая, Канкун

Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите. Нощувки.

Ден 8 : Ривиера Мая, Канкун

Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите. Нощувки.

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТУЛУМ – 146 лв (за възрастен)/ 126 лв (за деца до 11 г.)

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРКА КСАРЕТ – 283 лв (за възрастен)/ 232 лв (за деца до 11 г.)

 

 

ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ПАРИЖ – 59 лв

ДАТА И ЦЕНИ:

 

06.03 – 17.03.2019 г. 

 

Цена на човек в двойна стая – 4695 лв (до 30.11 / 4855 лв. след 30.11)

 

Цена на човек в единична стая – 5660 лв (до 30.11/5820 лв след 30.11)

 

Трети възрастен  в двойна стая – 4295 лв (до 30.11/4455 лв след 30.11)

 

Дете до 12 г. с двама възрастни – 4195  лв (до 30.11/4355 лв след 30.11)

 

 

Цената включва:

 

Самолетен билет София – Париж – Мексико Сити – Париж – София, с авиокомпания АIR FRANCE

 

Лeтищни такси

 

Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж

 

Трансфер летище – хотел – летище с автобус

 

3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW MAJESTIC 4* или подобен, 1 нощувка със закуска в хотел MISION PALENQUE 4* или подобен в Паленке, 1 нощувка със закуска в хотел OCEAN VIEW 4* или подобен в Кампече, 1 нощувка със закуска в хотел RESIDENCIAL 4* или подобен в Мерида, 3 нощувки на Ривиера Мая на база All Inclusive в хотел RIU TEQUILLA 4* или подобен, 1 нощувка със закуска в централно разположен хотел в Париж

 

Вътрешен полет Мексико Сити – Виляермоса (с включен чекиран багаж 23 кг + ръчен багаж)

 

2 обяда в Мексико Сити и Теотиуакан

 

1 официална вечеря в ресторант ,,Белини” в Мексико Сити

 

Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език

 

Входна такса за псоещаване на туристически обекти

 

 

Цената не включва

 

Държавна такса при напускане на Мексико – 35 USD

 

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи не упоменати в програмата

 

Полудневна екскурзия до историческия център Тулум

 

Целодневна екскурзия до парка Ксарет

 

Пешеходна разходка в Париж с екскурзовод

 

Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори

 

Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден

 

Разходи от личен характер

Промени ез неустойка до 60 дни преди дата на тръгване

Анулация без неустойка до 60 дни преди дата на тръгване.

 

ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНИЯ

 

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста.

 

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Мексико:

 

Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни.

 

При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.

 

Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.

Цена от 4695 лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка в Палма де Майорка

7 нощувки на база All Inclusive в хотел 3* на остров Майорка. Директен полет от летище София с Bulgaria Air.

Испания
от 1314 лв.
ДЕТАЙЛИ

СПА Почивка в Тоскана

7 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Монтекатини Терме. С директен полет от летище София.

Италия
от 1112 лв.
ДЕТАЙЛИ

Южна Корея и Япония

2 нощувки в Сеул, 2 нощувки в Пусан, 2 нощувки в Осака, 2 нощувки в Токио, с включени закуски.

Южна Корея
от 6797 лв.
ДЕТАЙЛИ
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Мексико-Канкун-обиколен тур, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

................................