Екскурзия
до Испания
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Валенсия – Барселона – Мадрид – София

Дати на заминаване:

22.09.2018

Продължителност:

7 ДНИ/6 НОЩУВКИ

Екскурзия до Испания – със самолет

 

Полет с ,,Wizz Air” от летище София.

6 нощувки със закуски в хотел 3* във Валенсия, Барселона, Мадрид.

Цена: от 1325 лв.

Водач – придружител от туроператора!

 

Реф.№: РУ01АД

Ден 1

06:25 ч. – Отпътуване от летище София с директен полет на „Уиз Еър“ за Валенсия. Пристигане във Валенсия в 08:45 ч. Трансфер. Разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език: старата централна пората от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, 3-те порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св.Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Свободно време около час. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Обиколката продължава към най-модерната част – Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Настаняване в хотел в града или околности. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Отпътуване за Барселона (350 км). Следобед – пристигане в Баселона. Посещение на Саграда Фамилия – едни от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 58 лв. на човек или 28 лв. за деца до 11 г.; заявява се и се заплаща в България, а не на място; цената включва резервация, входната такса за Саграда Фамилия, слушалки, екскурзовод на български). Настаняване в хотел в околности на Барселона/Коста Брава. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Екскурзоводска програма в Барселона: панорамна обиколка: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в пакетната цена на екскурзията), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал. Вечерта – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в околности на Барселона/Коста Брава.

Ден 4

Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзия до манастира „Монсерат“ (60 км), живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, изестен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала. (с доплащане 58 лв. на човек при минимум 20 участника). Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Следобед – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в околности на Барселона/Коста Брава.

Ден 5

Закуска. Отпътуване за Мадрид през Сарагоса. Около обяд пристигане в Сарагоса (310 км). Тричасов престой с разглеждане на Сарагоса: базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”, Ла Лонха, монумента на император Август, катедралата Ла Сео. Късно вечерта – пристигане в Мадрид (320 км). Настаняване в хотела в града или околности. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Сутринта – панорамна обиколка на Мадрид и пешеходна разходка: гарата „Аточа”, пл. „Сибелес”, пл. „Колумб”, квартала „Саламанка”. Пешеходна обиколка на централните площади – пл. „Ориенте”, Кралския дворец (отвън) пл. „Испания”, „Пуерта дел Сол”, пл. „Майор”.  Следобед – по желание – посещение на музея Прадо (с доплащане 50 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 20 участника. Завръщане в хотела в Мадрид или околности. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Възможност за екскурзия до Толедо (70 км)– старата столица на Испания (с доплащане 98 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата, такса за вход в Катедралата; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Около 18:30 ч.- трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на „Уиз Еър“ в 21:55 ч. Пристигане летище София в 02:25 ч. на следващия ден.

ЕКСКУРЗИЯ ДО МОНСЕРАТ 58 ЛВ.

Екскурзия до манастира „Монсерат“ (60 км), живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, изестен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала – с доплащане при минимум 20 участника. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.

 

 

МУЗЕЯ ПРАДО 50 ЛВ.

Посещение на музея Прадо – с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника.

 

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТОЛЕДО 98 ЛВ.

Полудневна екскурзия до Толедо – старата столица на Испания. Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да предложим регулярен тур до Толедо на същата цена с екскурзовод на английски и испански.

 

 

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ 85 ЛВ.

 

 

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 32 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ 106 ЛВ.

 

 

САГРАДА ФАМИЛИЯ 58 ЛВ.

Посещение на Саграда Фамилия – едни от най-впечатляващите творения на Гауди – с доплащане. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Цената включва резервация, входната такса за Саграда Фамилия, слушалки, екскурзовод на български.

Настаняване:

цена на възрастен в двойна стая – 1325 лв.

цена на човек в индивидуална стая – 1613 лв.

цена на трети възрастен в стая – 1295 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 1255 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 1285 лв.

 

 

Цената включва:

 

Самолетни билети с авиокомпания „Уиз Еър”;

 

Летищни такси;

 

1 салонен багаж (до 10 кг с размери 55х40х23 см);

 

1 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Валенсия;

 

3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Барселона – Коста Брава;

 

2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в района на Мадрид или околности;

 

Трансфери летище – хотел и хотел – летище;

 

Транспорт с луксозен автобус по програмата;

 

Разглеждане на Валенсия, Барселона, Сарагоса и Мадрид с екскурзовод на български;

 

Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва:

 

Чекиран багаж до 20 кг;

 

Чекиран багаж до 32 кг;

 

Такси за вход в музеи, корабчета, градска такса (city tax) и пр.;

 

Екскурзия до манастира „Монсерат“;

 

Посещение на музея Прадо;

 

Екскурзия до Толедо;

 

Застраховка „Медицински разноски при пътуване.

Забележки:

 

Последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранениe в стая за багаж на хотела;

 

Часовете на полетите на „Уиз Еър“ са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2017. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

 

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на около 0.75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 1.25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.  Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса и в Мадрид и във Валенсия, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

 

 

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

 

Такса прекратяване:

 

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

 

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

 

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

 

ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

 

ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

 

 

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Цена от 1325лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на Охридското езеро

4 нощувки със закуски и вечери в хотел на Охридската ривиера. Пешеходна разходка в Скопие, Охрид и Битоля.

Македония
от 279лв.
ДЕТАЙЛИ

Будапеща – Виена – Прага

3 нощувки в хотели 3* в Будапеща, Виена и Прага. Панорамна и пешеходна обиколка във Виена, Будапеща и Прага.

Чехия, Унгария
от 409лв.
ДЕТАЙЛИ

Сърцето на Балканите

2 нощувки в хотел "Belgrade City Hotel" 3* в Белград. Пешеходна разходка в Белград и Ниш. Транспорт с автобус.

Сърбия
от 190лв.
ДЕТАЙЛИ
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

..................................