Екскурзия
до Грузия
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Истанбул – Тбилиси – Гурджаани – Телави -Цинандали – Ананури – Гудаури – Уплисцихе – Мцхета – Тбилиси – Истанбул – София

Дати на заминаване:

11.09.2018

Продължителност:

7 ДНИ/6 НОЩУВКИ

Екскурзия до Грузия – със самолет

 

Полет с ,,Turkish Airlines” от летище София.

6 нощувки със закуски в хотели 4*  и 1 вечеря.

Трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус.

Цена: от 1827 лв.

Водач-преводач от агенцията!

 

Реф.№: МДТ01АД

Ден 1: София – Истанбул - Тбилиси

Среща на летище София, Терминал 2 и в 10.00 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 11.25 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.10 ч. Кацане в Тбилиси в 16.25 ч. Посрещане на летището.  Кутаиси има своята дълга и богата история. Още през II в. пр.Хр. става столица на древното кралство Колхида. Днес е вторият по големина град в страната и също така седалище на Грузинския парламент. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2: Тбилиси

Закуска. Начало на панорамна обиколка на грузинската столица. Градът създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес градът е важен, политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава с преминаване през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии. Обиколката ще завърши с преминаване по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Катедралата. Свободно време. По желание вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 3: Тбилиси – Давид Гареджа – Гурджаани – Телави

Закуска. Отпътуване към областта Кахети, източната част на Грузия, известен винопроизводителен район на страната. Първата спирка ще бъде в Давид Гареджа, пещерният град, където групата ще посети известния манастирски комплекс Давид Гареджа. Разположен на границата с Азербайджан, в удивително красив полупустинен район, манастирът често е ставал обект на спорове между двете държави. Първите манастири в района са създадени още през VI в. от Давид Гареджа. След посещението на манастирския комплекс групата ще отпътува за Гурджаани и ще се наслади на гостоприемството на местните жители, като ще се дегустират вино и местни мезета. Групата ще се запознае с вековната традиция на винопроизводството в глинени квеври (традиция, която е вписана в списъка на UNESCO през 2013 г.). Вечерта пристигане в Телави – столицата на Кахетинска област. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4: Телави – Цинандали – Бодбе – Сигнаги – Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Телави, град, разположен в изненадващо красив район, заради древните храмове, манастири, живописни реки и долини, където кехлибарното грозде расте под топлите слънчеви лъчи. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на XIX в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. По желание и срещу допълнително заплащане е възможна дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район. Програмата продължава с посещение на манастира Бодбе, създаден от покровителката на Грузия Св. Нино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Привечер отпътуване за столицата Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5: Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гергети – Гудаури

Закуска. Отпътуване на север по Грузинската военна магистрала към живописния район на Голям Кавказ. Пътят предоставя незабравими гледки към величествените върхове на планината. Първата спирка е крепостта Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създадена още през XIV в. тя е била едно от най – значимите военни съоръжения на териоторията на Грузия. Продължаване за Казбеги – главен град на района. Оттам по желание и срещу допълнително заплащане отпътуване с високопроходими автомобили към прочутата църква Св. Троица или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек. Незабравимата панорама, завинаги остава в съзнанието на посетителите. Вечерта отпътуване за Гудаури. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Гудаури – Гори – Уплисцихе – Мцхета – Тбилиси

Закуска. Отпътуване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най – ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, се продължава за Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Обиколката на града предвижда посещение на манастира Джвари, построен през VI в. в зората на християнството в Грузия, на отвесна скала, издигаща се над старата столица. Следващият обект с голямо значение Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – значимия религиозен обект в страната. Вечерта пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7: Тбилиси – Истанбул - София

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за Истанбул в 10.45 ч. Кацане в 12.20 ч. Следващ полет за София в 19.25 ч. Кацане на аерогара София в 20.45 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

Единична стая – 420 лв.

 

Пътуване с високопроходим автомобил до църквата Св. Троица в Гергети (заплаща с основния пакет) – 15 EUR

 

Вечеря в традиционен ресторант с фолклорно шоу в Тбилиси – 20 EUR

 

Дегустация на местни сортове вина от Кахетийския район – 7 EUR

 

Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 8.00 лв., за лица над 65 г. – 12.00 лв., над 70 г. – 16.00 лв.

 

При недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 55 EUR

Примерни хотели по програмата:

 

хотел Astoria Tbilisi – 4*  или подобен в Тбилиси

хотел Savaneti – 4* или подобен в Тeлави

хотел Marco Polo 4* или подобен в Гудаури.

 

11.09.20181875 лв.

 

 

Цената включва:

 

самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES,

 

летищни такси – 178 EUR към дата 05.12.2017 г.,

 

6 нощувки със закуски в хотели 4*, от които 4 – в Тбилиси, 1 – в Телави, 1 – в Гудаури,

 

1 вечеря,

 

трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус /минибус,

 

туристическа програма,

 

местен екскурзовод на английски/руски език с превод от водача на групата,

 

всички входни такси за музеите и обектите включени в програмата,

 

всички екскурзии и посещения, включени в програмата,

 

изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси,

 

дегустация на вино в Гурджаани,

 

една бутилка вода на ден,

 

водач-преводач от агенцията.

 

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва:

 

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 35 EUR,

 

бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: отстъпка 80 лв. при сключване на договор и внасяне на депозит до 31.01.2018г.  за дата на тръгване 22.05.2018 г., и за дата на тръгване 11.09.2018г. до 12.03.2018г. !

 

Мин. брой туристи: 20 туристи

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

 

Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 2.60 GEL

 

Начин на плащане: депозит – 600 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цена от 1827лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на Охридското езеро

4 нощувки със закуски и вечери в хотел на Охридската ривиера. Пешеходна разходка в Скопие, Охрид и Битоля.

Македония
от 279лв.
ДЕТАЙЛИ

Будапеща – Виена – Прага

3 нощувки в хотели 3* в Будапеща, Виена и Прага. Панорамна и пешеходна обиколка във Виена, Будапеща и Прага.

Чехия, Унгария
от 409лв.
ДЕТАЙЛИ

Сърцето на Балканите

2 нощувки в хотел "Belgrade City Hotel" 3* в Белград. Пешеходна разходка в Белград и Ниш. Транспорт с автобус.

Сърбия
от 190лв.
ДЕТАЙЛИ
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

..................................