Величието
на Япония
2019

Осигурен транспорт:

самолет

София – Мюнхен – Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото – Нара – Осака – Мюнхен – София

Дати на заминаване:

02.11.2019

Продължителност:

11 ДНИ/9 НОЩУВКИ

Величието на Япония – със самолет

 

Ранно записване!

Полет с „Луфтханза“ през Мюнхен или Франкфурт.

9 нощувки със закуски в хотели 3 звезди в Япония.

8 обяда в местни ресторанти и 1 вечеря.

Цена: от 5445 лв.

Представител от агенцията по време на пътуването!

 

Реф.№: РУ01АД!

Ден 1

13:40 ч. отпътуване от София; 14:40 ч. – кацане в Мюнхен; 16:40 ч. излитане за Токио. Нощен полет.

Ден 2

11.15 ч. – кацане на летището в Токио. Посрещане от местния екскурзовод. Посещение на Одайба – един от най-модерните райони в Токио,известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* или 4*. Нощувка в Токио.

Ден 3

Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсои – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е най-високата телевизионна кула в света. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Обиколката на Токио продължава с посещение на квартала „Шибуйа” – един от най-колоритните и оживени квартали на Токио (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното куче Хачико, очакващо своя господар); pазглеждане на квартала „Шинжуку“, чието име се свързва главно с бизнес, търговия и нощен живот. Нощувка в Токио.

Ден 4

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Йокохама (45 km). Посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Разходка в китайския квартал. Обяд. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Йокохама– Камакура 30 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Продължаване към Кавагушико (115 км) – прекрасено градче на едноименното езеро, от което се откриват прекрасни гледки към върха на планината Фуджи. Вечеря и свободно време за спа. Нощувка в спа хотел в Кавагушико или околности.

Ден 5

Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (55 км). Посещение на планината Фуджи (ЮНЕСКО) и посещение на Центъра на Световното наследство на Фуджи. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Отпътуване за Мацумото (145 км) – прекрасен град, разположен на кръстопът в обрастта Чубу, заобиколен от снежните върхове на Японските Алпи. Градът неслучайно е наричан „Вратата към Японските Алпи“. Пристигане. Обяд. Посещение на замъка Мацумото – една от най-добре запазените равнинни крепости в страната, където посетителят все още сякаш може да усети миризмата на барут и да чуе виковете на войните. Замъкът е разположен в равнината и, живописно заобиколен от върховете на околните планини, предоставя възможност да направите едни от най-типичните и най-красивите кадри във вашата екскурзия. Посещение на квартала „Накамаши“ – сградите, представляващи стари складове от епохата Едо, днес са превърнати в кафенета, ресторанти, галерии и шикозни магазинчета, в които се продават изделия на местните занаятчии. Нощувка в Мацумото или околности.

Ден 6

Закуска. Отпътуване за Такаяма (85 км) – един от най-забележителните градове на Япония, наричан „малкият алпийски Киото“, заобиколен от планински върхове, високи над 3000 м. Благодарение на кварталите си от епохата Едо, градът съхранява една наистина неповторима атмосфера със старите си дървени къщи, с кръчмичките, в които сакето не само се продава, но се и произвежда, със своите антикварни магазини и, разбира се, със своите храмове, застинали в сянката на гъста зеленина. Пристигане в Такаяма. Посещение на Сутрешния пазар, където вече двеста години селяните от околността идват ежедневно, за да продават пресните си продукти, и на стария град.Отпътуване за Ширакава-го – 50 km (ЮНЕСКО) – един изумителен район, който някога е бил откъснат от света през цялата зима заради снеговете и, поради тази своя изолираност, е запазил днес една наистина изумително автентична картина на японското село. Пристигане. Обяд. Посещение на селцето Огимаши (ЮНЕСКО), запазило около 60 типични къщи, наречени гасьо-дзукури, половината от които са обитавани все още. Всяка къща е заобиколена с оризова нива, обилно напоена, и с овощна градина. Отпътуване за Каназава (75 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка в Каназава.

Ден 7

Закуска. Посещение на „Нагамаши“ – старият самурайски квартал на Канаваза, съхранил павираните си улички, виещи се между канали, по които са накацали зидани от кал къщи, но и величествени дворци, връщащи посетителя във времето на самураите. Посещение на Номура-ке – бляскавата резиденция на един от най-известните самураи в областта, живял през XVI век. Посещение на квартала „Хигаши Чая“ – кварталът на удоволствията. Основан през 1820 г., тукашният „развлекателен“ квартал до днес остава известен със своя рафиниран лукс. Полузатворените дървени щори на къщите на гейшите, напомнящи на квартала „Гион“ в Киото,  създават атмосфера на загадъчност и носталгия. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Киото (265 км). Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка в Киото.

Ден 8

 Закуска. Разглеждане на Киото (ЮНЕСКО) – в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на храмовия комплекс Санджусанген-до – датиращ от 1266 г. и съхраняващ изумителните 1001 статуи на богинята Канон. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в старата част на Които из квартала „Гион“ – най-известният гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време в квартала Гион. Нощувка в Киото.

Ден 9

Закуска. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, остроен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като Златният павилион. Разглеждане на храма Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина (ЮНЕСКО). Обяд в местен ресторант. Отпътуване за старата столица Нара (46 км). Пристигане в Нара и разглеждане на парка с елени, където благородните животни се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и приютява колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Фото пауза пред шинтоиското светилище Касуга Таиша (отвън), използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Отпътуване за Осака (32 км). Нощувка в Осака.

Ден 10

Закуска. Разглеждане на Осака: посещение на замъка на Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония. Разходка по легендарната търговска улица „Дотонбори”, разположена по кейовете на едноименния канал. Разходка по улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Обяд.  Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Нощувка в Осака.

Ден 11

 При екскурзията от 22.05.2019 г. – закуска. Трансфер до летище Кансай в Осака; 09:30 ч. – полет за Мюнхен; 14:20 ч. – кацане в Мюнхен; 15:50 ч. – полет за София; 18:40 ч. – кацане в София. При екскурзията от 02.11.2019 г. – трансфер до летище Кансай в Осака. Лека закуска на летището; 08:30 ч. – полет за Мюнхен; 12:20 ч. – кацане в Мюнхен; 15:25 ч. – полет за София; 18:15 ч. – кацане в София.

До 31.05.2019 г.

 

Настаняване:

цена на възрастен в двойна стая – 5445 лв.

цена на човек в индивидуална стая – 6047 лв.

цена на трети възрастен в стая – 5138 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 4985 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 5185 лв.

 

 

След 31.05.2019 г.

 

Настаняване:

цена на възрастен в двойна стая – 5695 лв.

цена на човек в индивидуална стая – 6297 лв.

цена на трети възрастен в стая – 5388 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 5235 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 5435 лв.

 

 

Цената включва:

 

Самолетни билети София – Токио и Осака – София с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;

 

Летищни такси;

 

2 нощувки със закуски в хотел 3 везди в Токио;

 

1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Кавагушико;

 

1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Мацумото;

 

1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Каназава;

 

2 нощувки със закуски в хотел 3 везди в Киото;

 

2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Осака;

 

8 обяда в местни ресторанти;

 

1 вечеря;

 

Всички трансфери по маршрута;

 

Екскурзоводско обслужване на английски със симултанен превод на български език от водача на групата;

 

Входни такси за посещаваните туристически обекти;

 

Чайна церемония в храма Кодаиджи;

 

Водач – придружител от туроператора.

 

Цената не включва:

 

Билети за метро и друг обществен транспорт;

 

Такси за музеи, неупоменати в програмата;

 

Напитки при обедите и при вечерята;

 

Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;

 

Разходи от личен характер

Продължителност на полетите:
София – Мюнхен – около 2 ч.
Мюнхен – Токио – около 11 ч. и 40 мин.
Осака – Франкфурт – около 12 ч.
Франкфурт – София – около 2 ч. и 15 мин.

 

 

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

 

 

При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.

 

 

Важно: При резервации и записване под 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно – 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване от Туроператора.

 

 

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

 

 

Местна валута – Японска йена.

 

 

Информация и необходими документи за пътуване до Япония:

задграничен паспорт валиден след датата на завръщане;

 

 

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Цена от 5445лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на о-в Корфу

7 нощувки в хотел по избор на съответната база. Всяка седмица с директен полет от летище София.

Гърция
от 766 лв
ДЕТАЙЛИ

Почивка в Кушадасъ

7 нощувки на съответната база в топ курорта на брега на Егейско море. С полет от летище София.

Турция
от 296 €
ДЕТАЙЛИ

Почивка на о-в Лефкада

Незабравимо лято на перлата на Йонийско море. 7 нощувки с закуски в избрания хотел. С автобус.

Гърция
от 419 лв.
ДЕТАЙЛИ
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Величието на Япония, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

.................................