TITLE

DESCRIPTION

7 страхотни неща, които трябва да направите в Барселона

  1. Обиколете града пеша

  maldives - 36775Барселона е голям град, но е с идеалния размер за да го обиколете пеша. Прекарайте един ден далеч от метрото и туристическия автобус и отделете време за да се разходите наоколо, като и да спрете за да презаредите с някои от големите гастрономически предложения на града. Също така можете да посетите и някои от най-впечатляващите сгради и паркове в града. Ще искате да видите всичко, което Парк де ла Цитадела може да ви предложи, като и Парк де Хуан Миро и замъкът Монтьюк. Но съществува и Барселона, която няма да намерите в пътеводителите. Излезте от утъпкания път и се отправете към Хорта, опознайте очарованието на квартала Сант Андреу, вижте по-малко известната страна на Ешампле както и спиращи дъха панорамни гледки.

   

  1. Запознайте се с историята на града
   Когато посещавате нов град, винаги е добре да научите малко за неговата история, за да разберете архитектурата, изкуството му, това, което го отличава, и нещо, което е характерно за неговото население. Като международен град, Барселона е изпълнена с разнообразни култури и наследства и с всяка стъпка, която ще предприемете по улиците му, ще се сблъскате с някоя от неговите истории.Можете да получите представа за това историческо богатство в Музея на историята на Барселона, където историческото наследство на града се запазва и се излага на показ.

   

  1. Открийте за себе си Гауди и модернизмът
   Без съмнение най-впечатляваща забележителност на Барселона е нейната възхитителна  модерна архитектура и по-специално  произведенията на Антони Гауди. Докато се разхождате, ще видите различни примери за работата на Гауди в целия град, независимо дали става дума за граждански или религиозни сгради. Най-известните са Саграда Фамилия, впечатляваща както отвън, така и отвътре; Парк Гюел, мястото, което е излязло от приказка и наподобява  английската градина. Но не пропускайте възможността да посетите и другите сгради на Гауди, като Палау Гюел, Каса Батло, Торе Беллесгуард, Каза Виченс и (ако имате време да се разходите малко извън Барселона) криптата на Колония Гюел, в Санта Колома де Кервело.

   

   

  1. Насладете се на тапас, пинтакс и вермут

  Пинтакс по същество са хапки с лакомства сервирани върху парче хляб и това е кулинарната тенденция в Барселона. По традицията Вие можете да боднете храна с клечка за зъби и в края на нощта ще бъдете таксувани за броя  клечките за зъби, които сте използвали. И разбира се, че всичко е по-добро, когато е придружено от добър вермут.

   

  1. Опитайте пресни морски дарове
   Никой не напуска Барселона без да опита морски дарове. Градът може да се похвали с фантастичния асортимент от морски дарове.

   

  1. Изкачете магическия Монджуик
   Планината Монджуик е идеалното място за прекрасна разходка с великолепни гледки, но за да достигнете до там, трябва да положете малко усилие при изкачването й. Но не позволявайте това да ви възпира. Освен грандиозните гледки ще намерите сгради от Олимпийските игри през 1992 г., включително и телекомуникационната кула, проектирана от Сантяго Калатрава.

   

   

  1. Запознайте се с изкуството
   В Барселона, разходката в парка не е само начин да се отпуснете, а и възможност да откриете изобразителното изкуство. Излезте на разходка из тъмните градини на Театър Грек и след това се отправете към Фондация Хуан Миро – един от най-големите музеи в света и дом на колекция от над 225 картини, 150 скулптури и графични парчета на испанския сюрреалистичен  художник, заедно с редица творби на съвременниците му.Списъкът на всички музеи и художествени галерии в града ще отнеме доста време, но едно бижу – Национален Музей на Изкуството на Каталуния, представляващ каталонското изкуство от романския период до средата на 20-ти век, заслужава да бъде посетен.София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

7 страхотни неща, които трябва да направите в Барселона, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България