TITLE

DESCRIPTION

Препоръки за пътешествениците, решили да прекарат една невероятна почивка в Италия

На изключително малко места бихте могли да прочетете наистина достоверни и полезни съвети, обвързани с пътуването. Ето защо ние бихме искали да ви дадем по-достоверна информация, която да ви е от полза когато планувате екскурзията или почивката си в Италия. Дори и за запознатите с обичайте на Италия е хубаво да си припомнят какво им предлага една почивка в Италия и с какво биха могли да се сблъскат.

Забележителностите и деликатесите

Италианската страна е изумителна, пламенна и многопластова, допускаща своите  гости с широко отворени обятия. Държава, където културата е в изобилие, а всяко едно кътче е пропито с разнообразна и интересна история. Място, където можете да намерите пицата с тънкото тесто, най-апетитното вино и кафе и разбира се най-най-сладкия сладолед, които в повечето случаи направен по домашна италианска рецепта. Всичко това може да задоволи дори и най-взискателното небце.

Комуникацията

verona-bro-750x400Независимо къде ще прекарате вашата почивка в Италия е необходимо да сте способни да общувате свободно с италианците. Естествено, вашия доверен източник в общуването трябва да бъде българско-италианският разговорник. Съвършеният начин, за да имате добра комуникация с италианците е да боравите перфектно с италианския, английския или френския език. Ако тези два варианта не ви устройват, не се отчайвайте — винаги може да използвате езикът на тялото, добре познатите ни жестове и мимики. При всички положения избирайки последният вариант вие ще получите не само полезна информация за това, което ви интересува, но и ще се забавлявате. Съществената част тук е да заучите няколко фрази за поздрав и довиждане, а и всички италианци са добродушно и с радост ще ви помогнат.

Най-удачното време за почивка в Италия

Вашата почивка в Италия ще бъде наистина очарователна през цялата година. По принцип най-подходящото време за посещение на Италия е през април–май или септември–ноември. А какво по хубаво от една невероятна почивка в Италия през ноември – един истински Италиански сън? Именно през тези периоди няма да усетите толкова много повишените цени, отколкото в разгара на сезона — от началото на юни до края на август. Друг плюс е, че екскурзиантите ще бъдат по-малко, а дестинациите за посещение и прекрасното време ще са доста повече – да не забравяме и че няма да ви се налага да се редите на безкрайни опашки и се блъскате с тълпите.

Подбор на облекло

При подбора на облекло за туризъм, бихме искали да обърнем повече внимание на външността при посещението на храмовете. Дамите трябва да изберат дреха с която ще покрият раменете и коленете си. Ако не го направят рискуват да им бъде забранено влизането или да получат неминуемо критики, които осезаемо биха могли да развалят настроението от почивката в Италия. От друга страна мъжете не трябва да влизат в храмовете с къси панталони над коленете. За всички останали дестинации изберете любима дреха, която ви харесва и ще ви бъде удобно с нея.

Подбор на хотел

u5dssvfgwvgg7cysdi8oea8mq7ixqca_1680x8400-750x400Ако сте решили да се възползвате от нашите почивки в Италия, ви гарантираме, че опитните ни консултанти ще ви укажат съдействие при подбора на хотел, които да бъде по вкус и разбира се на изгодна цена. Ако пък сте взели решение сами да организирате екскурзията си и избора на хотел, хостел или апартамент под наем — най-добрият начин е да намерите желания, като се доверите на всички по-популярни сайтове за резервации. Потърсете обратна информация от хотела и се уверите, че това, което ви предлагат в същото като на снимката. И, разбира се – не запазвайте стая, ако не може да се възползвате от безплатно анулиране.

 

 

Ресторанти и заведения за хранене

Доставянето на необходимата сила и енергия за дългите разходки и изучаването на Италия, става разбира се с вкусна храна и достатъчно напитки, а това е възможно благодарение на множеството ресторанти и кафенета. По начало цените в италианските заведения за хранене са почти еднакви, в диапазона на 15-20%, което няма да даде голямо отражение върху портфейла ви. Но ако все пак желаете да похапнете по-икономично, отправете се към заведения за бързо хранене. Но внимавайте, похапването на вкусните тестени изделия биха могли да оставят спомен след себе си — някое и друго кило отгоре. Това ми напомня за сцената от филма „Яж, моли се и обичай“, където главната героиня заедно с нейната приятелка купуват нови  по-големи дънки, за да може спокойно да похапват още италиански изкушения.

Съществуват впрочем и някои места, на които цените на храната са действително повишени. Тези местности са Рим, Венеция и Милано. Ако сте там е по-добре да си закупите предварително пица, сок или вода. Иначе рискувате обяда ви да възлезе най-малко 80 евро за двама човека.

Плажната ивица

Плажовете в Италия са много чисти, но повечето са платени. Имайте в предвид, че както платените, така и безплатните плажове са затворени от 01:00 до 05:00 часа. В случай, че не спазвате правилата и сте на плажа през този период ви очаква глоба от 150 евро.

Превозване от точка А до точка Б

Превозването в Италия се осъществява посредством автобус, метро, такси, собствен или под наем автомобил или мотопед, както и еко варианта с велосипед. С най-нисък бюджет са автобусите, метрото и велосипедите. Имайте в предвид, че ако искате да използвате услугите на такси, ще трябва да си го извикате по телефона, тъй като те не спират при вдигане на ръка, както у нас.
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Препоръки за пътешествениците, решили да прекарат една невероятна почивка в Италия, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България