TITLE

DESCRIPTION

Прелестния вечно зелен остров Тасос

В предишната статия ви запознахме с Лименас и Лименария – удивителни дестинацията, които трябва да включите във вашата почивка в Гърция.

Сега ще ви разкажем и останалите китни местенца, които Гърция и по скоро вечно зеления остров Тасос крият. И не забравяйте, че нашата оферта за почивка до остров Тасос предстой.

 

bd6dc490307953b87025794092bcab09Потос

Потос е китно местенце, намиращо се близо до Лименария и предоставящо  изключително богатство от атрактивни дестинации. Уникалният курорт, позициониран в южната част на Тасос е любим избор на младите домакинства с малки деца. Потос ще ви „презареди батериите“ с уюта и комфорта, който предлага.

 

Изживяване: отдайте се на заслужен релакс благодарение на лъчезарните плажове на Потос

Потос е мястото, което може да се похвали с един от най-хубавите плажове Именно там ще получите така желаната почивка в Гърция – спокойствие, красота и невероятно чисти и кристални води.

 

Панагия

За да се потопите изцяло в историята на Тасос и да почувствате традиционната гръцка атмосфера, обезателно вижте и възхитителната Панагия. Китното селце е в близост до Лименас и всяка година подканва много любители със скритите си блага.

 

Изживяване: Обиколете из каменните улички на живописното селце

Обикаляйки из характерните за селцето каменни улички, вие ще запознаете отблизо с невероятната им архитектура. Разхождайки се из тесните криволичещи улички ще се потопите в далечното минало, когато хората там носили вещите си и стоката, която купували само на гърба на добитъка.

 

Принос

Чаровният Принос е едно от най-просторните селца на остров Тасос. Той е спотаен в средата помежду двата забележителни града Лименария и Лименас. Принос сплотява редица села и става убежище за приблизително 2000 души население.

 

Изживяване: опитайте местните специалитети

Селцето е популярно с производството си на зехтин и пчелен мед. Принос има немалко земи, които са засети с маслинови дръвчета, различни овощни дървета и зеленчуци. За да вкусите от неподражаемия вкус на местното производство, вземете от пазара всеки понеделник различен вид продукт.

 

Теологос

Ако сте ценители на античните, живописни курорти, то тихият Теологос е точния район за вас! Местността преди време е била столица на остров Тасос, основоположена от бежанци, които са дошли от Константинопол. Сега Теологос примамва много туристи с поразяващите си старинни къщи с каменни покриви.

 

Изживяване: запознайте се с историята на Теологос

За да научите повече за историята на този китен курорт със старинните се местни улици, вижте музеят. Там ще откриете много интересна информация за историята на Теологос. Отдайте се на една страхотна разходка сред античната архитектура, бликаща от църквите, изградени през далечния 17 век.

 

 
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Прелестния вечно зелен остров Тасос, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България