TITLE

DESCRIPTION

Прелестния вечно зелен остров Тасос и още една почивка в Гърция

Покрай изумителния северен бряг на Бяло море, близко до устието на река Места, е спотаен очарователният гръцки остров Тасос. Осеян е от пъстрите окраски на  вечно зелените борови гори, обвит от тюркоазените безгранични води, а въздухът е напоен с античната и дълговековна история.

За да се впуснете в тази увлекателна приказка, ще ви опишем най-изумителните кътчета на острова и ще проследим най-специфичните черти на това феноменално райско местенце! Ще разбулим тайната защо почитателите на плажа и привържениците на планината биха искали тяхната почивка в Гърция да бъде на този вечнозелен остров!

Обиколка из богатствата, които предлага остров Тасос

Разнообразните кътчета, които остров Тасос може да ви предложи се открояват с очарованието си и множеството различни забележителности. Туристите, които посещават острова обикновено се настаняват в столицата – Лименас и по време на почивката си обиколят и съседните градчета.

За да се насладите максимално на почивката ви в Тасос, избрахме за вас най-удивителните местности, които обезателно трябва да посетите по време на престоя ви.

Лименас

Лименас е водещият град на острова, на чиито пристанища всеки ден акостират фериботи с туристи от всички краища на света! Лименас или по-известен като Тасос, съчетава идеално старинното си минало с вида на съвременната атмосфера! Заинтригуващите местности в столицата на Тасос, които може да обиколите стартират с древната агора, прекосяват през археологическия музей и достигат до манастира „Св. Архангели“.

Изживяване: отделете време, за да посетите фабриката за зехтин в Лименас

Запознайте се в близък план с една от най-автентичните изработки за гръцката култура, а именно добиването на зехтин от апетитните маслини. Наблюдавайте технологията, която поколения наред гърци употребяват, за да направят това божествено „течно злато“.

Лименария

Този привлекателен курорт се намира в южната част на острова и е само на 40 км. от Лименас. Привлекателни, старинни къщи, симпатични, лъкатушещи улички и приветлива обстановка. Всичко това и още безбройно много атракции примамват туристите към това привлекателно място.

Изживяване: отдайте се на невероятната гледка към Егейско море

Обикаляйки из пленителната Лименария, имате възможност да наблюдавате един невероятен пейзаж! Пред вашия поглед ще се открие колоритна гледка към Егейско море и царствената планина Атон.
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Прелестния вечно зелен остров Тасос и още една почивка в Гърция, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България