TITLE

DESCRIPTION

ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ 2018

Ако се чудите къде да прекарате почивката си в Турция тази година, посетете Истанбул. А, ако разполагате само с един уикенд, ние ви подготвихме няколко дестинации, които наистина си струва да посетите.

Столицата на Турция е една от най-прекрасните дестинации в света – бляскава, екзотична и сравнително близко при полет на кратко разстояние. Насладете се на живописните древни джамии и не пропускайте да посетите някои от ресторантите на брега. В общи линии има много забележителности, които може да разгледате,  но ако почивката ви в Турция е само за един уикенд, тогава вижте какво можем да ви предложим.

Обиколете из Topkapi Palace: Това е една от най-грандиозните постройки в Истанбул. Отдайте се на дълги разходки сред красиви поляни и градини, любувайте се на камарите, напълнени със съкровища или  посетете харема, които е част от кралската резиденция.

Полюбувайте се на гледката от 360 Istanbul: Дайте си малко почивка от обиколки и се възнаградете с коктейл в този невероятен ресторант, които през нощта се превръща в страхотен нощен клуб. Неговото разположение е на върха на една сграда от 19 век и представя ландшафтния изглед на Истанбул по целия път от близката катедрала на църквата „Св. Антоане“ и през пролива Босфора до джамията „Света София“ и до Мраморно море.

 

Потопете се в подземните недра на Yerebatan Sarnici: Това опияняващо място е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул. Построен е от император Юстиниан през 532-542г. и планиран да стане същинско инженерно достижение, дори според съвременните стандарти.

Подземните му помещения са изградени от тухли и са подкрепяни от 336 колони. След възстановяването на Цистерната Базилика през 1987г.  гостите могат да се насладят на питие в прохладното подземно кафене. В Yerebatan Sarnici през лятото се провеждат незабравими концерти.

Пазарувайте в Grand Bazaar: Отделете време да посетите най-големия пазар в света. В него има над 4000 продавачи, които предоставят абсолютно всичко – от скъпоценности до букети. Похапнете от традиционната турска храна от улицата, купете си някои дранкулка или вземете за близките ви някои сувенир. Имайте в предвид, че пазарлъкът тук е задължителен, така че се въоръжете с сили.
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ 2018, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България