TITLE

DESCRIPTION

Коледна приказка в Европа – Коледни базари и неустоими оферти за Коледа

Магическият дух, олицетворение на Коледните базари в Европа, които днес притеглят като магнит тълпи с туристи, носят традициите си още от късното Средновековие. Коледните пазари произхождат от Германия, но сега се провеждат в много други страни. Историята на коледните пазари ни връща към късното средновековие в немско езичната част на Европа и в много части на бившата империя, която включва много източни райони на Франция. Първият Коледен базар се провежда този в германския град Баутцен и датира през далечната 1384г.

С изминаване на времето традициите се доразвиват, но съхраняват възгледите си и малките търговци продължават да изработват и предлагат уникалните си. Богатият избор от подаръци и ефектни сувенири, кулинарни съблазни и пъстроцветни лампички, се преобразява в сборно място, където всички, които търсят Коледния дух могат да му се отдадат още от началото на ноември.

 

Коледни базари в Прага

 

Коледа в прага, коледа 2018 почивка, оферти за Коледа, Коледа в чужбина

Коледа в прага, коледа 2018 почивка, оферти за Коледа, Коледа в чужбина

 

Чешката столица е въодушевяваща през всеки един сезон, но със стартирането на Коледните базари в Прага, гостите на града сякаш се намират в истинска приказка. В сърцето на Стария град са позиционирани дървени къщички, от които всеки може да си купи очарователни ръчно изработени неща – сувенири, керамични фигури, ароматни свещи, кристали бохемия и много други интересни подаръци. Във въздуха се носи неустоимите ухания на греяно вино и горещ шоколад, печени наденички и традиционната Пражка шунка. В сърцето на площада блести Коледната елха, а под нея е поставен специален кът, припомнящ яслата, в която се е родил Иисус.

 
  

 
      

 Коледни базари във Виена

 

Коледа във Виена, Коледа 2018 почивка, оферти за Коледа, Коледа в чужбина

Коледа във Виена, Коледа 2018 почивка, оферти за Коледа, Коледа в чужбина

Коледният сезон във Виена започва с откриването на Коледния базар (Christkindlmarkt) пред Кметството в средата на ноември и е един от най-големите в Европа. Ароматът на подсладени плодове, коледен щолен, греяно вино и печени кестени, празнично украсените дървета и къщичките с блещукащи многоцветни лампички, библейските сцени в специално обособени зони, ледената пързалка и разходките с пони провокират неповторимо празнично вдъхновение и се забелязват от километри. По-малки, но също очароващи коледни базари, Ви очакват и около повечето емблематични забележителности в града – пред дворците Шонбрун и Белведере, на площад Карлсплатц пред Операта, на триъгълния площад Фрайунг, при Музеумсквартир и пред църквата Карслкирхе.

 

 
    

Коледа в Копенхаген, Дания

 

Коледа в Копенхаген, почивка по Коледа, Коледа 2018 в Дания

Коледа в Копенхаген, почивка по Коледа, Коледа 2018 в Дания

Северните ширини също не отстъпват от традицията за сътворяване на Коледен дух. Сякаш излязъл от приказка на Ханс Кристиан Андерсен, коледният базар на Копенхаген е украсен със стотици елхи и с над половин милион лампички. За да се пренесете в един наистина приказен свят, базарът е организиран в най-стария увеселителен парк в Европа – „Тиволи“. Централното езеро е превърнато в огромна ледена пързалка, около което ви очакват над 60 дървени пъстроцветни къщички за ръчно изработени изделия, кулинарни произведения, греяно вино и други топли напитки, разходки с пони и Дядо Коледа, с когото можете да се снимате за спомен в специална шатра.

 

 
    

Коледа в Нюрнберг, Германия

 

Коледа в Нюрнберг, Коледа в Германия, почивка по Коледа, оферти за Коледа

Коледа в Нюрнберг, Коледа в Германия, почивка по Коледа, оферти за Коледа

Коледният базар в Нюрнберг се провежда за първи път през 1628 г и един от най-известните в Германия, с над 2 млн. посетители всяка година. Сергии, пълни с лакомства и предлагащи греяно вино и братвурст изпълват стария град, докато на сцената се изпълнява музика на живо до късно през нощта. Задължителен сувенир от Нюрнберг са малките фигурки на хора, направени от сини сливи. Базарът продължава до 24 декември.

 

Открийте нашите предложения за Коледни емоции >>ТУК<<
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Коледна приказка в Европа – Коледни базари и неустоими оферти за Коледа, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България