TITLE

DESCRIPTION

Класиране на коледните пазари, които си заслужава да посетите през 2018

За да удовлетворят желанията на всеки и да подготвят съблазнителни предложения за незабравими коледни почивки, European Best Destinations изготвиха един много ползотворен списък с двайсетте най-известни коледни пазари в Европа.

За тази цел те са се допитали до мнозина коледни туристи и любители на приказните дестинации, които са се докоснали до магията на коледните празници, странствайки из най-вълшебните кътчета на Европа! Не пропускайте да разберете какъв е резултатът от проучването им и кои европейски дестинации се подреждат в класирането на коледните базари, които си заслужава да посетите през 2018.

 1. Коледен пазар в Лайпциг

Коледен пазар в ЛайпцигКоледният пазар в Лайпциг съществува от 1458 година. Неговите шест обособени места са подредени по такъв начин, че се намират в пълен синхрон с очарователната историческа атмосфера на центъра на Лайпциг. С повече от 250 блестящи щандове, позиционирани напълно хармонично в историческия център, коледният пазар в Лайпциг е не само един от най-старите, но и един от най-големите коледни пазари в Германия. На гостите се дават множество празнични удоволствия: насладете се на множеството кулинарни изкушения или опознайте традиционния средновековен пазар на града.

 

 

 

 1. Коледен пазар в Берн

Коледен пазар в БернНа деветнадесета позиция се подрежда „градът на мечките и красите пейзажи“ или комфортния швейцарския град – Берн. В уютните магазини можете да усетите магията на коледния базар в Берн и да вземете за близките ви приятели по един ръчно изработен сувенир – майсторски изработен от местните занаятчии.

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Ротенбург Об Дер Таубер, Германия

Коледен пазар в Ротенбург Об Дер Таубер, ГерманияНа осемнадесето място в класирането на най-известните коледни пазари се подрежда ежегодното празнично събрание в Ротенбург Об Дер Таубер, Германия. Ще намерите градчето като следвате миризмата на греяно вино и ароматните печени бадеми. Насладете се на хилядите светлинки и празничната музика, предоставена от местните певци.

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Нюрнберг

Коледен пазар в НюрнбергСледващото място в класацията на прочутите коледни базари се заема от немския град Нюрнберг. Празнуването е известно от мнозина и радва безброй туристи, които идват специално, за да се насладят на тържествената програма, изпълнена с много танци и поразяващи мелодични изпълнения.

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Дрезден

Коледен пазар в ДрезденНа шестнадесета позиция се подрежда очарователния коледен пазар на Дрезден, които ни посреща с цели единадесет възхитителни коледни базари! Прочутото градче е известно с това, че е на-стария немски коледен пазар, датиращ  от 1434 година!

 

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Амиен

amiens-christmas-market-11Петнадесето място е отредено на първия ни френски представител, които може да се похвали, че е един от най-пищните коледни пазари в държавата – не кои и да е, а този в Амиен! В сравнение с немските си съперници, коледното градче в Амиен приканва своите туристи още от 23 ноември и ги радва със своите хубости  чак до 31 декември!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Кьолн

Коледен пазар в КьолнНа четиринадесета позиция намираме отново един германски представител, които се е превърнал в любимец на коледните пътешественици, това е разбира се известния коледен пазар в Кьолн, Германия. Празнуването на коледните празници започва на 26 ноември и завършва на 23 декември. Като през това време посетителите на града имат възможността да се насладят на богато меню от вкусни немски специалитети и съблазнителни местни питиета. А ароматът от печени ябълки, канелени бисквити и греяно вино се прокрадва между алеите, препълнени с тематични коледни пазари, подканящи посетителите да опитат от всички вкусотии.

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Манчестър

Коледен пазар в МанчестърИдва ред и на царствената Англия, заемащата почетното тринадесето място в класирането на най-известните коледни пазари, с помощта на базарите в Манчестър. Чак от 09 ноември местността приема хилядите коледни пътешественици и ги посреща подобаващо с трийсетте си разнородни магазинчета, украсени с цветни лампички, гирлянди и изобилия от вкусни изкушения!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Прага

Коледен пазар в ПрагаНяма как да бъде подминем u най-популярният коледен пазар в Чехия, не кои и да е, а точно този в златна Прага! През най-празничния месец от годината старият град посреща своите посетители с блестящи празнични чествания, препълнени с апетитни вкусотии и богата програма със забавления за малки и големи!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Брюксел

Коледен пазар в БрюкселНа единадесето място се подрежда Белгия с удивителното си съкровище Брюксел! От 30 ноември до 6 януари, белгийската столица ще ви зашемети със своята магичност и пищната си коледна украса, предоставяйки ви богат избор от шоколадови вкусотии, приказни спектакли и множество идеи за подаръци, с които да зарадвате близките си приятели!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Талин

Коледен пазар в ТалинНа десета позиция в класирането на най-харесваните коледни пазари се подрежда и Естония, с помощта на изумителния си тържествен спектакъл в красивата й столица Талин. Ще познаете местността благодарение на най-голямата елха в Талин, близо до кметството, заобиколена от много коледни къщички, закичени с множество блестукащи светлинки!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Мец

Коледен пазар в МецНа следващо място се подрежда френското съкровище Мец, подканващо любителите на коледните шествания да заповядат на тържествената и програма в периода от 24 ноември до 06 януари. Ако сте се спрели на точно това място, то обезателно се почерпете с вкусните френски макарони и пикантни палачинки, предлагащи се именно там!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Базел

Коледен пазар в БазелВъв Швейцария освен в Берн, можете да се отбиете и в коледния пазар на Базел, където с вълшебните украси си спечели осмата позиция в класирането за най-прочутите коледни пазари. Ще разпознаете местността по най-дългия тържествено украсен булевард в Европа, именно площада „Барфюсер“.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Аахен

Коледен пазар в АахенНа седма позиция се подрежда немския прелестен град Аахен, който ще ви посрещне със своите красоти в периода от 23 ноември до 23 декември. Където, обградени от множество цветни светлини, ще може да се насладите на топлите коледни щандове, засипани с дървени играчки и вкусни лакомства!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Монбелиард

Коледен пазар в МонбелиардТова е първият път, когато една нова дестинация в състезанието е толкова добре класирана от туристи от цял свят. Монбелиард вече е сред най-добрите коледни пазари в Европа и е на подиума на любимите ви коледни пазари във Франция. Гмурнете се в море от пъстроцветни гирлянди и се отдайте на една незабравима коледна приказка!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Страсбург

Коледен пазар в СтрасбургПетата позиция в състезанието отново е отредено на Франция и по-специално на изумителният Страсбург! От 23 ноември до 30 декември, многообразието от гости на града имат възможността да се потопят в вълшебството на коледния дух и да вкусят едно от най-апетитните празнични вкусотии, предоставяни от местните.

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Будапеща

Коледен пазар в БудапещаНа четвърта позиция застава прелестната унгарска перла – Будапеща! Дестинацията комбинира умело дълговековните традиции с нововъведенията, предоставяйки на своите посетители поразяващо светлинно представление върху фасадата на величествената базилика „Свети Стефан“.

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар във Виена

Коледен пазар във ВиенаАбсолютно заслужено третата позиция в класацията се отдава на прекрасният коледен базар във Виена! Австрийската столица е много известна сред всички почитащи коледните празници и би могла да докосне сърцата на всеки, които е взел решение да посети тази дестинация именно на коледните празници.

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Колмар

Коледен пазар в КолмарИ макар че втората позиция може да изненада всеки, френското бижу Колмар успя да си извоюва заветното място и да се пребори със своите конкуренти, благодарение на изключителния си коледен дух! От 23 ноември до 30 декември, града посреща всеки, искащ да изживее една неповторима и изпълнена с удоволствия коледна приказка!

 

 

 

 

 

 

 1. Коледен пазар в Загреб

Коледен пазар в ЗагребИ на първо място в класацията, обиколила едни от най-хубавите европейски местности, ви представяме неоспоримият победител – Загреб! Столицата на Хърватия както всяка година успява да грабне сърцата на много голяма част от почитателите на коледните и новогодишни празници, главно с помощта на вълшебния си облик и безбройно многото развлечения! Ако желаете да посетите коледния базар в Загреб, то имайте в предвид, че той се провежда от 2 декември 2018 чак до 6 януари!
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Класиране на коледните пазари, които си заслужава да посетите през 2018, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България