TITLE

DESCRIPTION

Карнавал

Карнавал (или “Carnevale”) е едно от най –големите празнества в Италия – от Венециански маски до маскени балове, никое място не го прави така както във Венеция! Допада ви идеята да разгледате града когато е най-празничен и обагрен в цветове. Ето малко информация относно Карнавала във Венеция.

Кога е Венецианският карнавал?

Карнавалът във Венеция, както с всички карнавали по света, започва дните преди началото на Постите.

От къде идва идеята за Карнавала?

През 40-те дни Пости, партита не се провеждали – както и консумирането на храни като месо, захар и мазнини. Като резултат, хората са се опитвали да се отърват от тези храни и напитки преди началото на Постите – Следователно……Карнавал.(Всъщност думана Carnevale може би идва от латинските думи carne и vale в груб превод „Сбогом на месото“). Според традициите, началото на Венецианският карнавал е било през 1162г.

 

Венецианските маски:

Традицията на маските има дълбоки корени във Венеция.Чак от 1268г., прокаран е закон да се забрани поставянето на маски и хвърлянето на парфюмирани яйца.

До Ренесанса, маските са били неизменна част от честванията на Карнавала. До 16век когато популярната трупа Commedia d’Arte е изнасяла комедийни представления докато са носели маски. Но вярвате или не маските не са били само Карнавална традиция.

 

През 18век , на Венецианците е било позволено да носят маски за 6 месеца в годината. И те се възползвали от това преимущество! Черни кадифени маски, например са се носели в „заведения с лоша репутация“ – особено в хазартни зали, където маската е предпазвала самоличноста на носещия я.

 

Карнавалът на Венеция обаче не е бил честван постоянно от 13 век насам,През 18-ти век, честванията на Венецианския карнавал са срещали трудности. С Австрийският поход срещу Венеция през 1798г., носенето на маски и Карнавалът са били приключили, а през 1930г.

 

Мусолини ги забранява.През 1979г група Венециански артисти се събрали заедно, за да възродят тази традиция. На всички им се е струвало че това е с цел да увеличат посетителите на Венеция с цел туризъм – така е било и им се е получило. Днес около 3 милиона души пътуват до Венеция всяка година за Карнавала. През 1970г също така дълго забравеното изкуство за правене на маски се е възродило отново.

 

Днес Венецианският Карнавал е огромен празник продължаващ две седмици. Докато много събития като разкошните маскени балове – изискват покана и имат високи цени за билети, има много други като запалването на лампичките на лодките, концерти, улични представления и т.н. които са безплатни за посетителите.

 

Разбира се  имайте предвид, че повечето мазазинчета за маски във Венеция, продават евтини копия внесени от чужбина много далечни от традициите за направа на истинските Венециански маски. Така че ако искате да притежавате един майсторски изработен спомен от това невероятно събитие изберете си магазин за маски много внимателно.
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Карнавал, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България