TITLE

DESCRIPTION

Какво да правим когато посетим Санторини?

Какво да правим когато посетим Санторини?От всички гръцки острови – а те не са никак малко – Санторини е може би онзи остров, който всеки би иксал да посети. Това е мястото където ще видите червените скали, изщщни плажове, бели вятърни мелници, сини куполи, които украсяват толкова много пощенски картички.

Санторини е волканичен остров като се предполага, че именно вулканът е причината за изчезването на Минойската цивилизация.

Преди да бъде наречен Санторини, островът се е казвал Kalliste, което в буквален превод означава ,,най-красивият‘‘.

 

Най-лесното и неангажиращо нещо, което можете да правите в Санторини  е да се настаните на тераса с изглед към Санторини и никога да не я напаускате. Пийте вино,  яжте чери домати и се наслаждавайте на залеза, който се спуска над Егейско море. В случай, че все пак решите да излезете и да направите нещо различно в Санторини, ето ви няколко полезни  съвета:

 

На пазар във Фира – Фира е главен град и столица на самия остров. Това е мястото където всички кораби отплават или пристигат. Градът предлага много възможности за настаняване и е популярен със своята търговия. Особено ако става дума за сувенири, бижута или изкуство, тесните улици на скалите на Фира са мястото на което ще искате да бъдете.

 

Среща с Ия – задължително за посещение докато сте на острова е кутлтовото село Ия. Именно тук ще откриете онези червените скали, белите вятърни мелници и църквите със сини куполи от пощенските картички.

 

Насочете се към водата – след като посетите Ия поне веднъж, отправете се към водата на вулканичната калдера на Санторини. Можете да наемете лодка, от която да се гмуркате, да пиете вино и дори да се намажете с кал от горещата вулканична вода.

 

Популярни плажове в Санторини

Санторини е добре познат с прекрасните си села, но също така и с невероятните си плажове

Периса Бийч – с финния си черен пясък и кристално чистата вода, Периса е един от любимите плажове на множеството посетители на острова. Срещу 5 евро ще получите два шезлонга и чадър, а наблизо има ресторанти и таверни

Други популярни плажоже

Камари Бийч – много привлекателен плаж, освен с пясък е покрит с камъчета

Монолитос Бийч – подходящ за деца

 

Санторини е пълен с туристи, понякога е препълнен. Но това, което го прави специален, е че ако го посетите, получавте възможност да се насладите на част от рая, намиращ се на този гръцки остров.
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Какво да правим когато посетим Санторини?, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България