TITLE

DESCRIPTION

Италианските езера – неописуеми и очарователни

Ако сте решили да прекарате почивката си в Италия задължително се отбийте до техните водни богатства – езерата. Там се помещават приблизително 15 000 езера, като повечето са малки планински водоеми. Алпийските езера се смятат за най-колоритните, а кои са те? – това са езерата в подножието на Ломбардските Алпи: най-голямото езеро в Италия – Гарда, второто по големина – Маджоре, третото по големина – Комо, както и езерата Леко, Исео и Лугано. Можете да ги разпознаете по привлекателния си полу средиземноморски климат и заобикалящите ги благоуханни гори пълни с маслинови и цитрусови дървета.

А къде да срещнете тези красиви алпийски езера – разбира се в близост до Милано (а в духа на коледното настроение, не пропускайте и този приказен град) и Верона. Там се намират живописните Гарда, Леко и Маджоре. Потопете се в красотата на палмите, кипарисите, олеандрите, маслиновите, лимоновите и портокаловите дървета, а благоуханните цъфтящи храсти и лозя се ви пренесат в света на мечтите. Заобикалящата ги архитектура е умело съчетана със старинните дворци и модерните хотели, а всичко взето заедно е напълно контрастно с почти дивата местна природа.

А сега на кратко за някои от очарователните италиански езера:

 

Езерото Гарда

езеро Гарда, почивка в Италия, екскурзия в Италия

езеро Гарда, почивка в Италия, екскурзия в Италия

В околностите на Ломбардия, само на тридесет минути от Верона, се намира една от най-красивите природните забележителности на Италия – езерото Гарда (Lago di Garda). Старото име на езерото е Benacus lacus.
Гледката, която се откроява ще ви спре дъха – небесно сини води, обкръжени от красивата зеленина и величествените склонове на Алпите. Тази прелест се прославя с това, че е най-голямото езеро в Италия, като дължината му е 51.6 км, ширината – 17.2 км и заема водна площ от 370 км2. Друга отличителна черта е, че най-дълбока част на езерото достига до 346 метра. Езерото Гарда ще ви приюти в своята преградка и ще създаде съвършеното място за почивка, както през летния период, така и през златната есен. Климатът е мек и топъл, а великолепните гледки и безбройно многото възможности за организиране на свободното време само допълнително допринасят за перфектната почивка в Италия.

 

Град Сирмионе

Sirmione, Altstadt

Sirmione, Altstadt, почивка в Италия, екскурзия в Италия

Историческият център на Сирмионе се намира на полуостров Сирмио, който от своя страна се простира на 2.5 км навътре в езерото Гарда. Градът възниква като рибарско селце, но с течение на времето се превръща в един от най-добре развитите туристически градчета. В Сирмионе ще срещнете освен множество архитектурни и културни забележителности, но и лечебни термални извори. Сред най-известните дестинации в града е замъкът Скалигер или по-известен с наименованието си Рока Скалигера. Това е и най-величествената постройка на територията на града. Цитаделата е била построена през XIII век и е служила като укрепление на най-влиятелните фамилии във Верона – Дела Скала. Рока Скалигера се отличава с назъбените си стени, пазещи замъка и типичния за цитаделите сив камък. Навремето единствения път на вътре е бил с помощта на подвижен мост. На този етап вече в съвременния си вариант мостът-ветеран е заменен със стационарен. Зад недостъпните и забележителни стени на замъка се крие и музей, отдаден на историята на града и цитаделата. В Италия може би няма да намерите друга подобна градска крепост оборудвана с такава защита.

 

Езерото Маджоре

 

езеро Маджоре, почивка в Италия, екскурзия в Италия А отдавайки се на заслужена почивка в Италия посетете и второто по големина езеро – Маджоре. Подобно на езерото Комо, така и Маджоре се намира на границата с Швейцария. Сред главните забележителности на Маджоре е и архипелагът на Боромейските острови, включващ в себе си трите острова Изола Бела, Пескатори и Мадре и още два по-малки острова. На приблизително цялата територия на Изола Бела е поместен двореца Боромео. Той е в стил ломбардски ранен барок и в него можете да намерите и експозицията на музея. Друго с което може да ви впечатли двореца е залите, украсени с черупки. Частта, полагаща се Швейцария се отличава от своя страна с красивата си ботаническа градина.

 
  

Езерото Комо

 

езеро Комо, почивка Италия, екскурзия в Италия Третото по големина езеро в Италия е Комо ( Lago di Como, или Ларио), то е и най-дълбокото в Европа, като на някои места достига дълбочина до 410 м и дъното на езерото е повече от 200 m под морското равнище. Комо се намира в непосредствена близост до Милано, което в чудесен вариант за пътешествениците, които искат да посетят и двете. Сред главните забележителности на езерото Комо са живописните вили, които обграждат целия бряг. Любопитен факт за тях е, че във вила „Балбианело“ са заснети сцените на планетата Набу от „Междузвездни войни“. Езерото Комо явно е притегателен център, защото там са заснети и сцени от „Бандата на Оушън“ и „Казино Роял“.
В Комо може да посетите още и удивителната катедрала „Санта Мария Маджоре“, датираща от 1399 г.; църквата Сант Абондио, която е в романски стил; базиликата Сан Феделе в красив ломбардски стил, както и дворецът Бролето. А за любителите на спиращите дъха гледки в Комо може да се качите на кабинковия лифт и да се насладите на забележителната гледка.

 

Това бяха трите най-големи езера в Италия. Предполагаме, че вече сте нетърпеливи да посетите някои от тях, а защо не и всичките? Отдайте се на заслужена почивка в Италия и се потопете в необятния свят на красотата, която може да ви даде тази страна.

 
София, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Италианските езера – неописуеми и очарователни, Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България