Мароко
имперските
градове
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Малага – Танжер – Шефшауен – Фес – Маракеш – Казабланка – Рабат – Танжер – Малага – София

Дати на заминаване:

21.04.2018

19.05.2018

01.09.2018

20.10.2018

Продължителност:

8 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Мароко – имперските градове – със самолет

 

Полет с ,,Wizz Air” от летище София.

7 нощувки със закуски, 6 вечери и 1 обяд в хотели 4*.

Цена: от 1435 лв

Водач-преводач от България!

Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи!

Реф. номер: БХ01АД

Ден 1: София – Малага – Коста дел Сол

Отпътуване от летище София в 16.45 ч. с полет на авиокомпания “Wizz Air” за Малага. Пристигане на летището в Малага в 19.45 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел “Guadacorte Park” 4* или подобен в района на Алхесирас / Коста дел Сол. Вечеря (студена вечеря или сух пакет). Нощувка.

Ден 2: Коста дел Сол – Тарифа – Танжер – Шефшауен – Фес

Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстоянието от Коста дел Сол до Тарифа е около 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Шефшауен – популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанските войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка

Ден 3: Фес

Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4: Фес – Мекнес – Маракеш

Закуска. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището “градът на 100-те минарета”. Туристическа програма в имперския град, ограден от крепостна стена: главната градска порта “Баб ел Мансур”, която носи името на архитекта Ел Мансур – християнски ренегат, приел исляма; джамията-мавзолей на султан Мулай Исмаил, построена през 1703 г. и Кралският дворец. Отпътуване за Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5: Маракеш

Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракешджамията “Котубия”(отвън), кулата близнак на севилската “Хиралда”, градините “Менара”, дворецът “Бахия”, гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията “Касба” (отвън). Обиколката приключва на площад “Джемаа Ел Фна”. Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския пазар, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант “Chez Ali”. Нощувка.

Ден 6: Маракеш – Казабланка – Рабат

Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстоянието Маракеш – Казабланка е 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс “Корниш” и джамията “Хасан II” – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията “Хасан II” – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстоянието Казабланка – Рабат е 85 км.) – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът “Мохамед V”, както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 7: Рабат – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол

Закуска. Отпътуване за Танжер (разстоянието Рабат – Танжер е 250 км) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотел “Guadacorte Park” 4* или подобен в района на Алхесирас / Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Коста дел Сол – Малага – София

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Малага – родно място на известния художник Пабло Пикасо, град изпълнен с очарование, атрактивен и космополитен, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти. Пешеходна разходка в историческия център на Малага, изобилстващ от малки атрактивни улици и очарователни площадчета. Трансфер до летището на Малага. Полет на авиокомпания “Wizz Air” в 20.20 ч. за България. Пристигане на летище София в 00.55 ч. (след полунощ на 8-мия срещу 9-тия ден)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант “Chez Ali”, при минимум 10 туристи – 88 лв.

 

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** след пристигане + трансфер летище – хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая) – 30 лв.

 

Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** след пристигане + трансфер летище – хотел (цена на турист при настаняване в единична стая) – 54 лв.

 

Смяна на чекиран багаж от 20 кг на 32 кг – 54 лв.

 

 

 

07.04.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1485 лв.

Двойна стая със спалня – 1485 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1485 лв.

Единична стая – 1784 лв.

 

 

21.04.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1495 лв.

Двойна стая със спалня – 1495 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1495 лв.

Единична стая – 1794 лв.

 

 

28.04.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1495 лв.

Двойна стая със спалня – 1495 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1495 лв.

Единична стая – 1794 лв.

 

 

19.05.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1495 лв.

Двойна стая със спалня – 1495 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1495 лв.

Единична стая – 1794 лв.

 

 

01.09.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1495 лв.

Двойна стая със спалня – 1495 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1495 лв.

Единична стая – 1794 лв.

 

 

06.10.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1485 лв.

Двойна стая със спалня – 1485 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1485 лв.

Единична стая – 1784 лв.

 

 

13.10.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1475 лв.

Двойна стая със спалня – 1475 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1475 лв.

Единична стая – 1774 лв.

 

 

20.10.2018

 

Двойна стая с отделни легла – 1435 лв.

Двойна стая със спалня – 1435 лв.

Допълнително легло в двойна стая – 1435 лв.

Единична стая – 1734 лв.

 

 

Цената включва:

 

Самолетен билет София – Малага – София на авиокомпания “Wizz Air” с включени летищни такси, 1 брой салонен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг

 

Трансфер летище – хотел – летище

 

Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко

 

Билет за ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотел “Guadacorte Park” 4* или подобен в района на Алхесирас / на Коста дел Сол

 

2 нощувки със закуски и вечери в хотел “Sofia” 4* или подобен във Фес

 

2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел “Meriem” 4* или подобен в Маракеш

 

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел “Helnan chellah” 4* или подобен в Рабат

 

Входна такса за медресето “Бу Инания” във Фес

 

Входни такси за двореца “Бахия”, гробницата на династия Саади в Маракеш

 

Пешеходна разходка в Малага

 

Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат, Мекнес и Танжер

 

Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко

 

Водач-преводач от България

 

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Армеец” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

 

 

 

 

Цената не включва:

 

Чекиран багаж до 32 кг

 

Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант “Chez Ali”

 

Входна такса за джамията “Хасан II” в Казабланка (около 12 EUR)

 

Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание

 

Обяд в ресторант в Шефшауен, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист – заплаща се на място)

 

Бакшиши (около 10-20 евро)

 

Разходи от личен характер

 

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.

 

Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.

 

По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

 

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

 

Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.

 

Валутни курсове: 1 € =11, 11 MAD

 

Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай комфортно`2017” или вашия туристически агент.

 

Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай комфортно`2017” или вашия туристически агент.

 

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Цена от 1435лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Парижка магия 2018

3 нощувки със закуски в избрания хотел, панорамна обиколка с автобус на Париж на български език.

Франция
от 899лв.
ДЕТАЙЛИ

Майски празници във Венеция

Две нощувки със закуски в района на Загреб и Венеция. Пешеходна разходка във Венеция, Триест и Падуа.

Италия
от 369лв.
ДЕТАЙЛИ

Класическа Испания

7 нощувки със закуски в района на Барселона, Мадрид и Валенсия. Самолетeн билет на авиокомпания Bulgaria Air.

Испания
от 1399лв.
ДЕТАЙЛИСофия, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

.....................................