Екскурзия
до Испания
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Валенсия – Барселона – Мадрид – София

Дати на заминаване:

01.05.2018

Продължителност:

7 ДНИ/6 НОЩУВКИ

 Екскурзия до Испания – със самолет

 

Полет с ,,Wizz Air” от летище София.

6 нощувки със закуски в избрания 3 – звезден хотел .

Цена: от 1245 лв.

Екскурзовод на български език!

Водач – придружител от туроператора!

Ден 1 - 01.05.2018

06:25 ч. – Отпътуване от летище София с директен полет на „Уиз Еър“ за Валенсия. Пристигане във Валенсия в 08:45 ч. Трансфер. Разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език: старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, 3-те порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св.Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Свободно време около час. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Обиколката продължава към най-модерната част – Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Настаняване в хотел в града или околности. Нощувка.

Ден 2 - 02.05.2018

Закуска. Отпътуване за Барселона (350 км). Следобед – пристигане в Баселона. Посещение на Саграда Фамилия – едни от най-впечатляващите творения на Гауди (входната такса от 15 евро за Саграда Фамилия се заплаща на място). Настаняване в хотел в околности на Барселона/Коста Брава. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - 03.05.2018

Закуска. Екскурзоводска програма в Барселона: панорамна обиколка: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в пакетната цена на екскурзията), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал. Вечерта – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в околности на Барселона/Коста Брава.

Ден 4 - 04.05.2018

Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзия до манастира „Монсерат“ (60 км), живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, изестен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала. (с доплащане 58 лв. на човек при минимум 20 участника). Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Следобед – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в околности на Барселона/Коста Брава.

Ден 5 - 05.05.2018

Закуска. Отпътуване за Мадрид през Сарагоса. Около обяд пристигане в Сарагоса (310 км). Тричасов престой с разглеждане на Сарагоса: базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”, Ла Лонха, монумента на император Август, катедралата Ла Сео. Късно вечерта – пристигане в Мадрид (320 км). Настаняване в хотела в града или околности. Нощувка.

Ден 6 - 06.05.2018

Закуска. Сутринта – панорамна обиколка на Мадрид и пешеходна разходка: гарата „Аточа”, пл. „Сибелес”, пл. „Колумб”, квартала „Саламанка”. Пешеходна обиколка на централните площади – пл. „Ориенте”, Кралския дворец (отвън) пл. „Испания”, „Пуерта дел Сол”, пл. „Майор”.  Следобед – по желание – посещение на музея Прадо (с доплащане 50 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 20 участника. Завръщане в хотела в Мадрид или околности. Нощувка.

Ден 7 - 07.05.2018

Закуска. Възможност за екскурзия до Толедо (70 км)– старата столица на Испания (с доплащане 98 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата, такса за вход в Катедралата; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Около 18:30 ч.- трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на „Уиз Еър“ в 21:55 ч. Пристигане летище София в 02:25 ч. на следващия ден.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО МОНСЕРАТ – 58 лв.

Екскурзия до манастира Монсерат, живописно разположен в едноименната планина  – най-големият и известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, прочут с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала – с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български и транспортни разходи. Пътува се с влак, като разстоянието е около 1 час път в посока. Екскурзията се организира при минимум 6 участника.

 

МУЗЕЯ ПРАДО – 50 лв.

Посещение на музея Прадо – с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника.

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТОЛЕДО – 98 лв.

Полудневна екскурзия до Толедо – старата столица на Испания. Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.

Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Ако желаещите са по-малко на брой, бихме могли да предложим регуларен тур до Толедо на същата цена с екскурзовод на английски и испански.

 

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ – 85 лв.

 

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 32 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ – 106 лв.

Настаняване в хотел при ранно записване до 20.02.2018

 

цена на възрастен в двойна стая – 1245 лв.

цена на човек в индивидуална стая – 1533 лв.

цена на трети възрастен в стая – 1215 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 1145 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 1205 лв.

 

 

Настаняване в хотел при  записване след 20.02.2018

 

цена на възрастен в двойна стая – 1325 лв.

цена на човек в индивидуална стая – 1613 лв.

цена на трети възрастен в стая – 1295 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 1225 лв.

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 1285 лв.

 

 

Цената включва: 

 

Самолетни билети с авиокомпания „Уиз Еър”;

 

Летищни такси;

 

1 салонен багаж (до 10 кг с размери 55х40х23 см);

 

1 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Валенсия;

 

3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Барселона – Коста Брава;

 

2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в района на Мадрид или околности;

 

Трансфери летище – хотел и хотел – летище;

 

Транспорт с луксозен автобус по програмата;

 

Разглеждане на Валенсия, Барселона, Сарагоса и Мадрид с екскурзовод на български;

 

Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва:

 

Чекиран багаж до 20 кг;

 

Чекиран багаж до 32 кг;

 

Такси за вход в музеи, корабчета, градска такса (city tax) и пр.;

 

Такси за вход в музеи, корабчета, градска такса (city tax) и пр.;

 

Екскурзия до манастира „Монсерат“;

 

Посещение на музея Прадо;

 

Екскурзия до Толедо;

 

Застраховка „Медицински разноски при пътуване”.

Забележки:

Последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранениe в стая за багаж на хотела;

Часовете на полетите на „Уиз Еър“ са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2017. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

ВАЖНО: При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер  на около 0.75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 1.25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.  Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса и в Мадрид и във Валенсия, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Цена от 1245лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на о-в Закинтос

Чартърен полет от София всяка събота. 7 нощувки на о-в Закинтос на предпочитаната база на изхранване.

Гърция
от 346€
ДЕТАЙЛИ

Почивка на о-в Санторини

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел на о-в Санторини и разглеждане на забележителностите.

Гърция
от 543лв.
ДЕТАЙЛИ

Загреб – Плитвишки езера

2 нощувки със закуски в Загреб, богата екскурзоводска програма в Белград, Плитвишките езера и Загреб.

Хърватия
от 324лв.
ДЕТАЙЛИСофия, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

.....................................