Почивка
на о-в Мавриций
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Истанбул – Мавриций – Истанбул – София

Дати на заминаване:

16.03.2018

Продължителност:

10 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Мавриций – магията на Индийския океан

 

Полет с ,,Turkish Airlines” от летище София през Истанбул.

 

7 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* или 5*.

 

Цена: от 3623 лв.

 

Представител от агенцията по време на пътуването!

 

 

Реф.№: РУТ01АД

Ден 1

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Turkish Airlines в 21:55 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:50 ч.

Ден 2

Полет за Мавриций в 02:20 ч. 13:10 ч. – пристигане в Мавриций. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободен следобед. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Обиколка на Западното крайбрежие” – с доплащане 155 лв. за възрастни и 140 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд с включена 1 напитка, входни такси). Екскурзията включва: посещение на солниците Тамарен, посещение на фабриката за ром в Шамарел с дегустация на ром, обяд в Шамарел (3 степенно меню и 1 напитка), пътуване по изключително живописния път до Долината на седемте цвята, минаващ през плантации със захарна тръстика, ананаси и кафе, обградени от палмови и бутилкови дръвчета, през прекрасни зелени полянки, обсипани с полски цветя, фото пауза на водопада Шамарел и на Долината на цветовете (сгушена сред съседните хълмове пред погледа на туристите се разкрива една вълниста долина от дюни, естествено оцветени в седем различни цвята – това е уникален природен феномен, дължащ се на ерозията, която оголва вулканичните слоеве), както и на Националния парк „Блек Ривър Горджис”, ограждащ впечатляващото дефиле на Черната река. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Порт Луи и неговите околности” – с доплащане 175 лв за възрастни и 160 лв за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: посещение на Махесварнат Шив Мандир – най-големият и един от най-старите хиндуистки храмове на острова, посещение на църквата „Св. Франциск” – най-старият храм на острова – обвеяна в магически ореол сграда, в която е живял Бернарден дьо Сен-Пиер, докато е пишел своя роман „Пол и Виржини”, в която често е идвал Бодлер, посещение на Еурека – прекрасна колониална къща, строена през първата половина на XIX век, с прилежащата й плантация, превърната в музей (прекрасен повод да се запознаете с лукса на колониалния живот на острова), обяд в Еурека, разглеждане на центъра на Порт Луи – столица на Мавриций с посещение на колоритния му пазар, свободно време за разходка по пристанището и за посещение на Caudan Waterfront – огромен търговски и културен център, където можете да пазарувате, да пиете кафе, дори да посетите музей.  Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

Ден 5

Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Обиколка на Северното крайбрежие” – с доплащане 145 лв. за възрастни и 130 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: посещение на Кап Мальорьо или Нещастния нос (нарича се така поради многобройните корабокрушения, които са се случвали до северните брегове на острова, но, въпреки името си, представлява едно очарователно и спокойно селце, осигуряващо една от най-колоритните картини на острова със своята църквичка с яркочервен покрив, кацнала на брега на едно романтично заливче), посещение на ботаническата градина в Памплемус – една от основните забележителности на острова (създадена в края на XVIII век от Пиер Поавр – интендант на френския крал и развивана и поддържана с усилията и амбицията на много френски и английски учени и политици, ботаническата градина в Памплемус днес притежава една наистина прекрасна и богата колекция от растителни и дървесни видове, които я нареждат след най-красивите ботанически градини в света – като в приказките ще се разхождате сред горички от палми, бутилкови, мангови дървета, евкалипти, камфорови, санталови, бадемови, тикови дървета и ще видите на едно място всички цветя, растящи на острова – хибискуси, хеликонии, бугенвилии, лилии…, тук има и богата градина за подправки, в която растат всички представители на т. нар. скъпоценна петорка – пипер, индийско орехче, карамфил, ванилия и шафран), посещение на Шато дьо Лабурдоне – прекрасен колониален дворец, строен в средата на XIX век, с прилежащите му градини. Обяд в ресторанта към двореца – La Table du Chateau (3-степенно меню без напитки). Следобед – свободно време в Гран Бе – най-оживеният курорт на острова – възможност за шопинг, разходки и пр. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за посещение на зоологическата градина Casela Nature & Leisure Park  – с доплащане 80 лв. за възрастни и 65 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, входна такса за Casela Park). Зоологическата градина отглежда над 2000 птици от 150 различни вида, както и гигантски костенурки от Сейшелските острови и бозайници от Африка, Австралия и островите на Индийския океан (лъвове, пантери, леопарди, бенгалски тигри, елени, зебри, жирафи, кенгуру и пр.). Паркът предлага различни интерактивни дейности с доплащане на място, най-интересните, от които са: разходка с лъвове – доплащане 3750 мавритански рупии (или 96 евро) на човек, контактуване с бебета хищници – доплащане 2000 мавритански рупии (или 52 евро) на човек, контактуване с носорози – доплащане 2000 мавритански рупии (или 52 евро) на човек, контактуване с каракали/серкали – доплащане 500 мавритански рупии (или 14 евро) на човек. Доплащането на различните интерактивни дейности става на място, като публикуваните тук цени са валидни за 2017 г. и е възможно да претърпят промени. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за круиз с катамаран по залез слънце – с доплащане 100 лв за възрастни и 65 лв за деца до 17 г., провежда се при група от минимум 10 човека (цената включва двучасова разходка с катамаран за наблюдение на един от най-прекрасните залези на Индийския океан, напитки и снакс на борда). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

Ден 9

Закуска. Свободно време преди полета. 18:00 ч. – трансфер до летището. 21:05 ч. полет Мавриций – Истанбул. Нощен полет.

Ден 10

06:00 ч. – кацане в Истанбул. 07:50 ч. – 09:05 ч. – полет Истанбул – София.

ОБИКОЛКА НА ЗАПАДНОТО КРАЙБРЕЖИЕ – 155 лв./ за деца до 17 г. – 140 лв.

 

Целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Обиколка на Западното крайбрежие” – с доплащане. Екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд с включена 1 напитка, входни такси). Екскурзията включва: посещение на солниците Тамарен, посещение на фабриката за ром в Шамарел с дегустация на ром, обяд в Шамарел (3 степенно меню и 1 напитка), пътуване по изключително живописния път до Долината на седемте цвята, минаващ през плантации със захарна тръстика, ананаси и кафе, обградени от палмови и бутилкови дръвчета, през прекрасни зелени полянки, обсипани с полски цветя, фото пауза на водопада Шамарел и на Долината на цветовете (сгушена сред съседните хълмове пред погледа на туристите се разкрива една вълниста долина от дюни, естествено оцветени в седем различни цвята – това е уникален природен феномен, дължащ се на ерозията, която оголва вулканичните слоеве), както и на Националния парк „Блек Ривър Горджис”, ограждащ впечатляващото дефиле на Черната река.

 

 

ПОРТ ЛУИ И НЕГОВИТЕ ОКОЛНОСТИ – 175 лв./ за деца до 17 г. – 160 лв.

 

Целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Порт Луи и неговите околности” – с доплащане. Екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: посещение на Махесварнат Шив Мандир – най-големият и един от най-старите хиндуистки храмове на острова, посещение на църквата „Св. Франциск” – най-старият храм на острова – обвеяна в магически ореол сграда, в която е живял Бернарден дьо Сен-Пиер, докато е пишел своя роман „Пол и Виржини”, в която често е идвал Бодлер, посещение на Еурека – прекрасна колониална къща, строена през първата половина на XIX век, с прилежащата й плантация, превърната в музей (прекрасен повод да се запознаете с лукса на колониалния живот на острова), обяд в Еурека, разглеждане на центъра на Порт Луи – столица на Мавриций с посещение на колоритния му пазар, свободно време за разходка по пристанището и за посещение на Caudan Waterfront – огромен търговски и културен център, където можете да пазарувате, да пиете кафе, дори да посетите музей.

 

 

ОБИКОЛКА НА СЕВЕРНОТО КРАЙБРЕЖИЕ – 145 лв./ за деца до 17 г. – 130 лв.

 

Целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод „Обиколка на Северното крайбрежие” – с доплащане. Екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, екскурзовод със симултанен превод на български, обяд, входни такси). Екскурзията включва: посещение на Кап Мальорьо или Нещастния нос (нарича се така поради многобройните корабокрушения, които са се случвали до северните брегове на острова, но, въпреки името си, представлява едно очарователно и спокойно селце, осигуряващо една от най-колоритните картини на острова със своята църквичка с яркочервен покрив, кацнала на брега на едно романтично заливче), посещение на ботаническата градина в Памплемус – една от основните забележителности на острова (създадена в края на XVIII век от Пиер Поавр – интендант на френския крал и развивана и поддържана с усилията и амбицията на много френски и английски учени и политици, ботаническата градина в Памплемус днес притежава една наистина прекрасна и богата колекция от растителни и дървесни видове, които я нареждат след най-красивите ботанически градини в света – като в приказките ще се разхождате сред горички от палми, бутилкови, мангови дървета, евкалипти, камфорови, санталови, бадемови, тикови дървета и ще видите на едно място всички цветя, растящи на острова – хибискуси, хеликонии, бугенвилии, лилии…, тук има и богата градина за подправки, в която растат всички представители на т. нар. скъпоценна петорка – пипер, индийско орехче, карамфил, ванилия и шафран), посещение на Шато дьо Лабурдоне – прекрасен колониален дворец, строен в средата на XIX век, с прилежащите му градини. Обяд в ресторанта към двореца – La Table du Chateau (3-степенно меню без напитки). Следобед – свободно време в Гран Бе – най-оживеният курорт на острова – възможност за шопинг, разходки и пр.

 

 

ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА CASELA NATURE & LEISURE PARK – 80 лв./ за деца до 17 г. – 65 лв.

 

Посещение на зоологическата градина Casela Nature & Leisure Park  – с доплащане. Екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва транспорт с автобус по програмата, входна такса за Casela Park). Зоологическата градина отглежда над 2000 птици от 150 различни вида, както и гигантски костенурки от Сейшелските острови и бозайници от Африка, Австралия и островите на Индийския океан (лъвове, пантери, леопарди, бенгалски тигри, елени, зебри, жирафи, кенгуру и пр.). Паркът предлага различни интерактивни дейности с доплащане, най-интересните, от които са: разходка с лъвове – доплащане 3750 мавритански рупии (или 96 евро) на човек, контактуване с бебета хищници – доплащане 2000 мавритански рупии (или 52 евро) на човек, контактуване с носорози – доплащане 2000 мавритански рупии (или 52 евро) на човек, контактуване с каракали/серкали – доплащане 500 мавритански рупии (или 14 евро) на човек. Доплащането на различните интерактивни дейности става на място, като публикуваните тук цени са валидни за 2017 г. и е възможно да претърпят промени.

 

 

КРУИЗ С КАТАМАРАН ПО ЗАЛЕЗ СЛЪНЦЕ – 100 лв/ за деца до 17 г. – 65 лв.

 

Круиз с катамаран по залез слънце – с доплащане. Провежда се при група от минимум 10 човека (цената включва двучасова разходка с катамаран за наблюдение на един от най-прекрасните залези на Индийския океан, напитки и снакс на борда).

ANELIA RESORT 4*

 

Стая Супериор – (закуска и вечеря)

 

цена на възрастен в двойна стая – 3623 лв.

 

цена на човек в индивидуална стая – 4375 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3405 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 3635 лв.

 

 

ANELIA RESORT 4*

 

Стая Делукс – (закуска и вечеря)

 

цена на възрастен в двойна стая – 3735 лв.

 

цена на трети възрастен в стая – 3633 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 3499 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 3750 лв.

 

 

SOFITEL MAURITIUS L’IMPÉRIAL RESORT & SPA 5*

 

(закуска и вечеря)

 

цена на възрастен в двойна стая – 4244 лв.

 

цена на човек в индивидуална стая – 5389 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 2839 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 4275 лв.

 

 

SUGAR BEACH RESORT 4*

 

Стая Manor House Garden View – (закуска и вечеря)

 

цена на възрастен в двойна стая – 4977 лв.

 

цена на човек в индивидуална стая – 6955 лв.

 

цена на трети възрастен в стая – 4977 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни – 2705 лв.

 

цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен – 5030 лв.

 

 

Цената включва:

 

Самолетен билет с авиокомпания Turkish Airlines;

 

Включени: летищни такси;

 

Чекиран багаж до 20 кг;

 

Ръчен багаж до 8 кг с максимални размери до 55x40x23 см;

 

Трансфери летище – хотел – летище;

 

7 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел на о-в Мавриций;

 

Водач – придружител от страна на туроператора;

 

Цената не включва:

 

Обиколка на Западното крайбрежие;

 

Порт Луи и неговите околности;

 

Обиколка на Северното крайбрежие;

 

Посещение на зоологическата градина Casela Nature & Leisure Park;

 

Круиз с катамаран по залез слънце;

 

Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден.;

 

Разходи от личен характер.

 

Допълнителна информация:

 

На острова има безвизов режим за българските граждани. Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца. Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране.

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 

За деца под 18 г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 

Депозит в размер на 50% от пакетната цена;

 

Доплащане – до 65 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Анулационни условия:

 

Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

 

 

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

 

В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.

 

В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.

 

 

Продължителност на полетите:

 

София – Истанбул – около 1 ч. и 30 мин.

 

Истанбул – Мавриций – около 10 часа

Цена от 3623лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Екскурзия до Истанбул

3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул. Пешеходна разходка в Одрин и Истанбул с местен екскурзовод.

Турция
от 255 лв.
ДЕТАЙЛИ

Великден във Венеция

2 нощувки със закуски в хотели 3* в района на Венеция и Флоренция. Пешеходни разходки в Болоня и Пиза.

Италия
от 399 лв.
ДЕТАЙЛИ

Великден във Виена 2018

3 нощувки със закуски в хотел 4* във Виена. Самолетен полет с включен трансфер. Панорамна обиколка на Виена.

Австрия
от 779 лв.
ДЕТАЙЛИСофия, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

.....................................