Екскурзия
до Черна гора
и Дубровник
2018

Осигурен транспорт:

автобус

София – Будва – Дубровник – Котор – Пераст – Свети Стефан – София

Дати на заминаване:

27.04.2018

23.05.2018

Продължителност:

5 ДНИ/3 НОЩУВКИ

Екскурзия до Черна гора и Дубровник – с автобус

 

Отпътуване от София с транзитно преминаване през Сербия.

3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Будва.

Цена: от 269 лв.

Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване!

 

Реф.№: ДТ01АД

Ден 1

Отпътуване в 21:00 часа от София от паркинга пред Национален стадион „В.Левски“. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

Ден 2

Пристигане в Будва, морската столица на Черна гора сутринта. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Настаняване при възможност в хотела.
Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.) . Свободно време за почивка или самостоятелна разходка в града. Вечеря.Нощувка.

Ден 3

Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник (Хърватска). Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. През Херцег Нови и граничния пункт, покрай старинното градче Цавтат и курорта Млини достигаме до Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник  представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове –  романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска.  Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура.

Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва пешеходна обиколка на най-интересните  забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с катедралата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Пристанището. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. При обиколката обектите се показват отвън и може да се посетят в рамките на свободното време/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време в Будва или по желание (срещу заплащане) Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст.  Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения.

Отпътуване за Пераст – най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова:  Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица.  Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата /таксата за лодката се заплаща на място/.

Отпътуване за Котор –Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО.

 Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град – църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Отпътуване за България. Фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, ненапразно наричан “черногорското Монако”. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Продължаваме нашето пътуване през живописния  каньон на река Морача и покрай каньона на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на река Ибър. Пристигане в София около полунощ.

Целодневна екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 15 евро (входните такси на музеите в Котор и Пераст се заплащат на място в обектите) ;

 

Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст– 5 евро (заплащат се на място на лодкаря);

 

Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;

 

Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години –  5 лева.

Ранни записвания до дата 15.03.2018

На човек в двойна стая – 269 лв.

3-ти възрастен в тройна стая – 269 лв.

Деца до 3,99 год. с двама възрастни в стая – 139 лв.

Деца от 4 до 11,99 год. с двама възрастни в стая – 209 лв.

Доплащане за единична стая – 80 лв.

 

 

Редовни цени след дата 16.03.2018

На човек в двойна стая – 299 лв.

3-ти възрастен в тройна стая – 299 лв.

Деца до 3,99 год. с двама възрастни в стая – 139 лв.

Деца от 4 до 11,99 год. с двама възрастни в стая – 239 лв.

Доплащане за единична стая – 80 лв.

 

 

Цената включва:

 

Транспорт с лицензиран туристически  автобус;

 

3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Будва;

 

Туристическа програма в Будва;

 

Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод /входните такси на обектите се заплащат на място/;

 

Фотопауза при Свети Стефан;

 

Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;

 

Пътни, магистрални такси;

 

Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 

Целодневна екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст;

 

Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст;

 

Входни такси на посещаваните обекти;

 

Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса;

 

Доплащане за медицинска застраховка.

Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи.
Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени по тази програма.По изключение Туроператора може да промени цената само при драстично увеличение на цените на  горивата, включително и за вече резервирани пакети.

 

Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.

 

 

Ориентировъчни вхoдни такси на обектите. 

 

Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 120 HRK;

 

Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;

 

Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;

 

Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;

 

Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3 евро;

 

Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 3 евро.

 

 

Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/

Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/

 

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

 

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 15 дни преди отпътуване

 

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители – нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.

Цена от 269лв.

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Почивка на о-в Закинтос

Чартърен полет от София всяка събота. 7 нощувки на о-в Закинтос на предпочитаната база на изхранване.

Гърция
от 346€
ДЕТАЙЛИ

Почивка на о-в Санторини

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел на о-в Санторини и разглеждане на забележителностите.

Гърция
от 543лв.
ДЕТАЙЛИ

Загреб – Плитвишки езера

2 нощувки със закуски в Загреб, богата екскурзоводска програма в Белград, Плитвишките езера и Загреб.

Хърватия
от 324лв.
ДЕТАЙЛИСофия, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

.....................................