Великден
в Лисабон
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Лисабон – София

Дати на заминаване:

05.04.2018

Продължителност:

6 ДНИ/4 НОЩУВКИ

Великден в Лисабон – със самолет

 

Ранни записвания за резервации до 31.01.2018!

Директен полет от летище София.

4 нощувки със закуски в избрания хотел.

Цена: от 590 

 

Реф.№: АХ01АД

Ден 1

Програмата започва със среща на летище София с представителя на туроператора за директен полет до Лисабон. След кацане в Лисабон Ви посреща представител на фирмата-партньор в Португалия за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел.
Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свобдно време за почивка или възможност за присъединяване към организирана допълнителна екскурзия: Полудневен тур на Лисабон , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите сутринта около 08:30ч- 09:00ч.
Цена при минимум: 20 човека – 31 евро; 15 човека – 40 евро
Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време или възможност за присъединяване към вариант 1 организирана целодневна екскурзия: Обидош-Назаре-Баталя-Фатима, която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 08:00ч. сутринта. Цена при минимум: 20 човека – 51 евро; 15 човека – 64 евро

Вариант 2 целодневна екскурзия: Порто , която се провежда на Руски език!Тръгване от хотелите около 7:00ч. Цена при минимум: 20 човека – 70 евро; 15 човека – 86 евро
Нощувка.

Ден 4

Закуска.Свободно време или присъединяване към организирана целодневна екскурзия до Евора, която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 7:00ч.
Цена при минимум: 20 човека – 51 евро; 15 човека – 64 евро
Нощувка.

Ден 5

Закуска в хотела и освобождаване на стаите до 12:00ч. или според правилата на съответния хотел.
Свободно време или възможност за присъединяване към организирана целодневна екскурзия: Синтра – Кабо Да Рока – Кашкайш , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 08:00ч. сутринта.
Цена при минимум: 20 човека – 43 евро; 15 човека – 55 евро
Вечерта предстои организиран трансфер до летище Лисабон за полет до София.

Ден 6

Директен полет за София в 00:05 часа.

Eвора – целодневна екскурзия

 

Впуснете се в еднодневно пътуване до град Евора – част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Евора е своеобразна смесица от култура, история и традиции. Градът е истински музей на открито, в които може да откриете голям брои добре запазени паметници на културата. Оставяйки Лисабон зад гърба си, преминавате през моста на река Тежу и се отправяте към Евора. Разходете се из тесните улички на града и се насладете на изкуството и паметниците от минали епохи – римския храм, готическата катедрала, църквата Сао Франциско и прилещажата костница, университета. Ще имате възможност да се запознаете с голямото разнообразие от занаяти и ръчно изработени изделия от корк, керамика и мед. Не пропускайте възможността да опитате типични португалски ястия в някои от местните ресторанти. Обядът не е включен в цената. След обяд, всеки които има желание, може да опита чаша местно вино във винарна Azeitão (включено в цената).

Eкскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 51 евро. Цена при минимум 15 човека: 64 евро.

 

 

Полудневна обиколка на Лисабон

 

Запознаването Ви с Лисабон ще започне с посещението на района Белем. Там ще откриете най–красивите и исторически значими паметници от 15 и 16 век. Ще направите кратка спирка до Кулата Белем, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е била отправна точка на някои от Португалските морски експедиции. Обиколката продължава със спиране до Паметника на откривателите, построен в чест на 500-ната годишнина от „смъртта” на Хенри Мореплавателя. В този район се намира и Манастира Жеронимуш, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър на стила Мануелино и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката продължава по протежението на река Тежу и ще достигнете до Алфама – един от най-старите райони на Лисабон, където в атмосферата на малките и тесни улички са се съхранили традициите на града. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Praça do Comércio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755г.

По желание може да се посети Манастира Жеронимуш – входна такса около 13 евро.

Екскурзията се заявява предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 31 евро. Цена при минимум 15 човека: 40 eвро.

 

 

Обиколка на Порто – целодневна

 

Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта (около 7часа) ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolhão”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 10 евро и зависи от вида на вината).

Екскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека – 70 евро. Цена при минимум 20 човека – 86 евро.

 

 

СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ, ЕЩОРИЛ – целодневна екскурзия

 

В рамките на един ден ще имате възможността да се запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши “queijadas” и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.

По желание може да посетите Националния дворец – входна такса около 11 евро.

Eкскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 43 евро; Цена при минимум 15 човека: 55 евро.

 

 

Обидош–Назаре-Баталя-Фатима – целодневна

 

Екскузията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима – най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Връщането в Лисабон е привечер.

Входна такса Манастира Баталя е около 7 евро.

Eкскурзията се заявява и заплаща предварително от България. Провежда се на Руски език! Цена при минимум 20 човека: 51 евро; Цена при минимум 15 човека: 64 евро;

 

Hotel Turim Europa 4*

Хотелът се намира едва на 5 минути пеша от площад Marquês de Pombal в центъра на Лисабон и на 350м от метро-спирката Picoas. На разстояние от близо 2 км е прочутият площад Rossio.

 

 

Hotel Marques de Pombal 4*

Хотелът е разположен в централната улица на Лисабон, Avenida da Liberdade, на няколко минути пеша от историческите забележителности на града и до публичен транспорт, който може да ви отведе във всяка една желана точка.

 

Тип стая: std room / стандартна стая

 

Hotel Dom Pedro Palace 5*

Dom Perdo Palace е разположен само на 10 минути от историческия център на Лисабон и на 7 километра от летището. От високите етажи и ресторанта се открива красива гледка към Лисабон и река Тежу. Хотелът е в непосредствена близост до най-големия шопинг център – Mall of Lisboa.

 

Цената не включва:

 

Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

 

Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.

Минимален брой участници: 20

 

Краен срок за набирането им: 1 месец преди датата на отпътуване

 

Всички промоционални цени не подлежат на допълнителни отстъпки!

 

Промоционалните цени са валидни само за новозаписани клиенти.

 

Условия за записване:

Копие от лична карта или паспорт

Депозит 50%

Доплащане до 100% – 1 месец преди датата на заминаване

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт!

 

Задължително се заплаща:

Горивна такса.

Градска такса – 1 евро на ден на човек. Заплаща се на място в хотела.

Доплащане за застраховка за възрастни от 70г. до 85г.: 6 евро за 6 дни.

 

Допълнително се заплаща по желание на клиента:

Допълнителни екскурзии – заявяват се и заплащат предварително от България. Провеждат се на Руски език!

Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.

 

Програмата може да претърпи промени. Възможно е разместване на екскурзиите ден по ден.

 

Екскурзиите се заявяват само предварително от България и се провеждат на Руски език само при събрания необходим минимум.

Цена от 590€

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Парижка магия 2018

3 нощувки със закуски в избрания хотел, панорамна обиколка с автобус на Париж на български език.

Франция
от 899лв.
ДЕТАЙЛИ

Майски празници във Венеция

Две нощувки със закуски в района на Загреб и Венеция. Пешеходна разходка във Венеция, Триест и Падуа.

Италия
от 369лв.
ДЕТАЙЛИ

Класическа Испания

7 нощувки със закуски в района на Барселона, Мадрид и Валенсия. Самолетeн билет на авиокомпания Bulgaria Air.

Испания
от 1399лв.
ДЕТАЙЛИСофия, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

.....................................