Великден
в Кападокия
2018

Осигурен транспорт:

самолет

София – Невшехир – София

Дати на заминаване:

06.04.2018

Продължителност:

4 ДНИ/3 НОЩУВКИ

Великден във Кападокия – със самолет

 

Директен полет  от летище София до Невшехир.

 

3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел.

 

Цена: от 351 €

 

Представител от агенцията по време на пътуването!

Ден 1: Отпътуване. София - Невшехир

Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел. По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея Дейреме, Деве Вадиси, Паша Вадиси и музея Зелве. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Кападокия

Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 2 часа. Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите. Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама и танца на дервишите с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство – ракия, водка, бира, бяло и червено вино. Нощувка.

Ден 3: Кападокия

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове – стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви – може би поради близостта му с Гьореме. На върхът на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта. Вечеря и нощувка.

Ден 4: Невшехир - София

Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 18:00 ч. Пристигане на летище София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

Екскурзия до Гьореме – 25 EUR (на възрастен) и 12.50 EUR (за дете от 0 до 6.99 г). (Допълнително на място се заплащат входни такси за музея в Дейреме – 30 TRY, музея Зелве – 15 TRY

 

Екскурзия до Деринкую и долината Ъхлара: 35 EUR на възрастен и 17.5 EUR за дете от 0 до 6.99 г. (Допълнително се заплаща входна такса за Деринкую – 25 TRY)

 

Екскурзия до Учхисар: 25 EUR (на възрастен) и 12.50 EUR (за дете от 0 до 6.99 г.) (Допълнително на място се заплаща входна таксаза Ашиклар Вадеси – 20 TRY, крепостта Учхисар – 30 TRY);

 

Полет с балон над Кападокия:160 EUR на възрастен и 80 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца от 4 до 5.99 г са безплатни, деца от 0 до 3.99 г не се допускат на балоните.

 

Традиционна турска вечер: 25 EUR на възрастен, 12.5 EUR за дете от 6 до 11.99 г., деца до 5.99 г. са безплатни

ХОТЕЛ STONE CONCEPT 4*

 

Аванос

 

Със закуска

 

Цена на човек в двойна стая – 315 €

 

Цена на човек в единична стая – 343 €

 

Трети възрастен  в двойна стая – 301 €

 

Двама възрастни с едно дете от 2-5.99 г. – 882 евро

 

Двама възрастни с едно дете от 6-11.99 г. – 911 евро

 

 

MIRACLE CAVE HOTEL 4*

 

Кавусин

 

Със закуска

 

Цена на човек в двойна стая – 366 €

 

Цена на човек в единична стая – 456 €

 

С възможност за настаняване в двойна стая делукс, апартамент или фамилен апартамент. Допълнителна информация за настаняването и условията може да получите като се свържете с нас.

 

LALE SARAY HOTEL 3*

 

Учхисар

 

Настаняване в двойна стая стандарт със закуска

 

Цена на човек в двойна стая – 384 €

 

Цена на човек в единична стая – 496 

 

Трети възрастен  в двойна стая – 316 €

 

Двама възрастни с едно дете от 2-5.99 г. – 1024 евро

 

Двама възрастни с едно дете от 6-11.99 г. – 1088 евро

 

ХОТЕЛ ARGOS 4*

 

Учхисар

 

Със закуска

 

Цена на човек в двойна стая – 676 евро

 

Цена на човек в единична стая – 1096 евро

 

Трети човек в двойна стая  – 436 евро

 

 

ХОТЕЛ ELIKA CAVE SUITES 5*

 

Oртахисар

 

Със закуска или закуска и вечеря

 

Възможност за настаняване в двойна стая стандарт, двойна стая Делукс, Junior Suite. Допълнителна информация за настаняването и условията може да получите като се свържете с нас.

 

 

Цената включва:

 

Самолетен билет София – Невшехир – София

 

Лeтищни такси

 

Трансфер летище – хотел – летище с автобус

 

3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел

 

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

 

Представител на агенцията по време на пътуването

 

Местен екскурзовод по време на екскурзиите

Цената не включва

 

Полет с балон над Кападокия – 160 евро на човек

 

Традиционна турска вечер –25 евро на човек

 

Екскурзия до Гьореме – 25 евро на човек

 

Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос – 25 евро на човек

 

Екскурзия до Дейреме и долината Ълхара – 35 евро на човек

 

Бакшиши на шофьор и екскурзовод

 

Входни такси в музеи и забележителности

 

Застраховка отмяна на пътуване

 

Горивна такса (ако има промяна в цената на горивата и авиокомпанията начисли такава)

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

 

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

 

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

ди тръгване – 100%

Цена от 351€

ОБАДИ НИ СЕ
+359 879 141 795

Запитване

Подобни оферти

Тасос – зеленият рай

Транспорт с автобус. 2 нощувки със закуски в хотел на о-в Тасос. Посещение на Кавала и пещерата Алистрати.

Гърция
от 147лв.
ДЕТАЙЛИ

Апартхотел Марина Сити 3*

Апартхотел Марина Сити се намира на самия бряг на морето в Балчик, непосредствено до яхтеното пристанище.

Балчик
от 122лв.
ДЕТАЙЛИ

Великден в Белград

Празнична екскурзия с автобус в Белград. Настаняване в хотел 3* със закуски и празнична вечеря.

Белград
от 265лв.
ДЕТАЙЛИСофия, ул. Казбек, 58

+359 879 141 795

office@rainbowtravel.bg
 

Таг: Почивки в Африка, уикенд почивки и екскурзии, Хотели в Слънчев бряг, Почивка в Италия, СПА хотели, Екзскурии до Азия, Почивка на планина в България, почивка в Гърция 2018, Оферти за круизи, почивки през лятото хотели в България, Почивки в България, екскурзии със автобус, Оферти за СПА почивки в България, почивки, оферти за Свети Валентин, Екскурзии със самолет, оферти за почивки в Европа, Почивка в Испания, топ оферти за почивки на море, почивки в Турция 2018, почивка на море в България, оферти за екзотични почивки, на море в България

......................................